WK Telefoonboekbiljart wederom ongekend succes

Klaas van den Berg verslaat tweevoudig winnaar Rienus Gennissen in tjokvol Genemuiden; opbrengst voor goede doel liefst €14.660!

"De sfeer was wederom fantastisch. Het lijkt wel of er elk jaar of het elk jaar een onsje bij komt"

26 februari 2020

Telefoonboekbiljart! We zijn er fan van bij de KNBB. Dit omdat het gezellig is, recreatief maar toch ook competitief - en omdat het spelers naar de biljarttafel brengt die niet zo snel aan reguliere competities meedoen.

Vandaar ieder jaar onze uitgebreide aandacht voor het 'WK-dat-geen-echt-WK-is', het WK Telefoonboekbiljart in Genemuiden. Zo schreven we nog voordat het WK zo succesvol was als nu dit stuk, later dit verslag, met de feestdagen van 2017 dit stuk, en begin 2018 dit verslag.

Tegenwoordig is het WK Telefoonboekbiljart niet alleen ongekend populair bij de (veelal jonge) spelers, het wordt ook steeds meer een mediaspektakel - getuige de aanwezigheid van o.a. RTV Oost (met zowel een artikel als een video)en de Stentor

 

 

Rene Bonthuis en Wim Rietman van de organisatie waren dan ook in hun nopjes: "Alweer de vierde editie van het WK-Telefoonboekbiljarten was voor ons als organisatie een groot succes. We merken dat we als team steeds meer ingespeeld raken. Het toernooi verliep dan ook vlekkeloos."

"Ook zien we dat het spelniveau stukje bij beter hoger wordt. Enkele favorieten voor de titel lagen al vroeg uit het toernooi, en groot favoriet en tweevoudig winnaar Rienus Gennissen krijgt steeds meer tegenstand."

"Hoewel we met 120 deelnemers in de huidige vorm aan de max. zitten, zouden we toch bij het volgende evenement graag nog een aantal toppers aan het deelnemersveld willen toevoegen. We overwegen (licht) om wellicht eerder met de wedstrijden te beginnen, zodat er nog meer spelers mee kunnen doen."

"De sfeer was wederom fantastisch. Het lijkt wel of er elk jaar of het elk jaar een onsje bij komt."

"De finale was zenuwslopend. Uiteindelijk bleven er drie spelers over die alle drie met twee kruisjes op scherp stonden."

 

 

"Klaas van den Berg uit Genemuiden (voorzitter van de organiserende vereniging HZW) slaagde er tenslotte in om de bal vanuit een moeilijke positie fantastisch weg te leggen. Die geslaagde stoot was voor tweevoudig winnaar Rienus Giennessen teveel van het goede, zodat die zich tevreden met het zilver moest stellen."

"Net zoals vorig jaar werd er ook deze editie voor een goed doel gespeeld. Dit keer was het voor “de Wijkwieg”, een nieuwe opvanglocatie voor jonge moeders die (tijdelijk) niet alleen voor hun baby kunnen zorgen. De opbrengst was maar liefst €14.660. Niet gek voor een biljartclubje met 60 leden!"

 

 

"Na afloop was er  een grote after-party in Café Schipperswelvaren in Genemuiden met live-muziek. Het bleef nog lang onrustig."

 

Tekst: KNBB
Video: YouTube Benny Breman
Foto's: Breman.net

Gezelligheid Initiatieven Lokaal/regionaal
Volg ons online