Lid worden / Contributie

Lid worden

Lid worden van de KNBB kan op verschillende manieren, een en ander is afhankelijk van de wensen die je hebt.
Je kunt al voor € 5,00 per jaar lid worden van de KNBB als fan, geïnteresseerde of 'anderszins belangstellend' voor de biljartsport'. 
Het KNBB Basislidmaatschap kun je zelf hier afsluiten.

 

Wil je liever bij een vereniging spelen, of gewoon een potje spelen met vrienden? Een overzicht van biljartlocaties in je buurt vind je hier. (Te filteren op afstand van huis, en op Carambole, Driebanden, Pool of Snooker)

De meest recente informatie over het spelen in teamcompetities en het inschrijven voor competities van carambole, driebanden, pool en snooker vind je hier.
Voor competitielidmaatschappen en overige sectie-lidmaatschappen vind je informatie op de betreffende websites, hieronder een overzicht en links naar de betreffende secties.

Weten welk lidmaatschap je nodig hebt voor jouw wensen? Lees dan verder.

Contributies

Carambole en Driebanden

Carambole

Je kunt lid worden van een biljartvereniging zonder teamcompetities of persoonlijke kampioenschappen (PK's) te spelen, om bijvoorbeeld alleen af en toe te spelen op clubavonden. Check hier voor het overzicht van biljartverenigingen in jouw buurt.
Om aan de teamcompetities of PK's van Carambole mee te doen dien je een 'competitielidmaatschap' te hebben bij een aangesloten vereniging. De secretaris van de verenging dient je aan te melden als lid van de KNBB. Neem dus voor een lidmaatschap contact op met de secretaris van je biljartvereniging. Meedoen aan een PK? Alle info hierover vind je in deze pdf.
Overzicht van de contributie seizoen 2022-2023 vind je hier

Jouw vereniging is onderdeel van een district. (Vandaar ook de term 'districtskampioenschappen'.) Alle informatie over districten vind je hier, en hier staat een overzicht van alle bij de districten aangesloten verenigingen.

Meer info over Carambole: www.carambole.nl

De factuur wordt medio augustus gestuurd voor het gehele seizoen. Indien je later dan 1 augustus lid wordt, zal jefactuur bij aanmelding worden verstuurd. Word je lid na 1-2-2023 dan zal 50% van de contributie worden gefactureerd.

Driebanden

Om aan de landelijke divisie teamcompetities, ranking of NK deel te nemen moet je lid zijn van de KNBB Sectie Driebanden. Tarieven kun je vinden onder Contributies 2022-2023. Het lidmaatschap kun je zelf hier afsluiten. Inschrijven voor Teamcompetities, bijvoorbeeld met een nieuw team? Alle informatie vind je hier.

Meer info over Driebanden: www.driebanden.nl

De factuur wordt medio augustus gestuurd voor het gehele seizoen.  Indien je later dan 1 augustus lid wordt, zal je factuur bij aanmelding worden verstuurd. Word je lid na 1-1-2023 dan zal € 13,50 worden gefactureerd.

 

Pool

,

Om aan de competities, ranking of NK deel te nemen moet je lid zijn van de KNBB Sectie Pool. Tarieven kun je vinden onder Contributies 2022-2023. Het lidmaatschap kun je zelf hier afsluiten.

Meer info over Pool: www.poolbiljarten.nl

  • Volwaardig lidmaatschap geeft toegang tot alle KNBB evenementen
  • Basislidmaatschap € 5,-.
  • Introductie lidmaatschap € 5,00, uitsluitend bedoeld voor nieuwe leden. Geeft toegang tot laagste klasse regionale teamcompetitie, recreantentoernooien en zomercompetitie.

De factuur wordt medio augustus gestuurd voor het gehele seizoen.  Indien je later dan 1 augustus lid wordt, zal jefactuur bij aanmelding worden verstuurd. 

 

Snooker

Om aan de competities, ranking of NK deel te nemen moet je lid zijn van de KNBB Sectie Snooker. Tarieven kun je vinden onder Contributies 2022-2023. Het lidmaatschap kun je zelf hier afsluiten.

Meer informatie over Snooker: www.snooker.nl

De factuur wordt medio augustus gestuurd voor het gehele seizoen.  Indien je later dan 1 augustus lid wordt, zal je factuur bij aanmelding worden verstuurd. 

Overzicht biljartlocaties in Nederland (te filteren op afstand van huis en op Carambole, Driebanden, Pool of Snooker)

Volg ons online