Snooker

De sectie Snooker van de KNBB - kortweg KNBB Snooker - is in 1996 ontstaan uit een fusie tussen twee bonden, waardoor er nu met gebundelde krachten gewerkt wordt aan de promotie en organisatie van de snookersport in Nederland, onder de vlag van de KNBB. Lid worden van KNBB Snooker kan individueel of via een vereniging.

De wedstrijden worden georganiseerd op verschillende niveaus, voor zowel toppers als recreatieve spelers zijn er individuele toernooien.

Het NK voor heren, dames, junioren, senioren en koppels is elk jaar weer het sportieve hoogtepunt  maar tevens een reünie voor de recreanten. Verder is er elk seizoen een landelijke Ranking met toernooien door het hele land.

De teamcompetitie is verdeeld over de Eredivisie (nationaal), Hoofdklasse, 1e Klasse, 2e Klasse en 3e Klasse. Deze klassen zijn onderverdeeld in regiopoules, waarvan de kampioenen zich plaatsen voor het landelijke NK Teams in hun eigen klasse. Alle teams zijn speelgerechtigd voor de nationale bekercompetitie.

KNBB Snooker heeft al meerdere grote toernooien in eigen land georganiseerd, zoals het EK Heren en Dames in 1999 (Enschede), het EK Teams in 2001 (Spijkenisse) en het IBSF WK Heren, Dames en Senioren in 2004 (Veldhoven). Dit laatste evenement is het grootste WK snooker dat ooit is gehouden.

Volg ons online