Pool

De KNBB Sectie Pool organiseert zowel landelijke als regionale evenementen. Iedereen kan individueel lid worden van de sectie Pool.

Pool bestaat uit meerdere spelsoorten, te weten 8-Ball, 9-Ball, 10-Ball en 14-1 (Straight Pool). Deze spelsoorten kunnen zowel individueel als in teamverband worden beoefend. Voor de leden worden diverse wedstrijden georganiseerd, zowel individueel als in teamverband.  Ook zijn er nog aanvullende spelsoorten zoals One Pocket en Bank Pool waarvan er ook officiele NK's plaatsvinden. Zo vinden jaarlijks meerdere evenementen plaats voor de individuele speler, de Nationale Ranking en de NK's.

Voor teams bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan verschillende teamcompetities, zoals Ere-, eerste-, en tweede divisie en in diverse klasses die zowel regionaal als landelijk worden georganiseerd.
Daarnaast organiseert de sectie Pool elk jaar Nederlands kampioenschappen: overall, dames, jeugd en senioren.

De Nationale selectie neemt deel aan internationale toernooien zoals EK, WK en Eurotour en worden geleid door een professioneel kader. Dit programma heeft een categorie 2 status van het NOC*NSF.

Volg ons online