Gezelligheid, bier en... telefoonboeken!

Telefoonboekbiljart in Genemuiden een ongekend succes

12 februari 2018

Het 'WK Telefoonboekbiljarten' (WK tussen aanhalingstekens omdat het natuurlijk vooral een lokaal en recreatief event is) in de Rank in Genemuiden was weer een groot succes! Liefst 96 deelnemers, geweldige sfeer en volop jonge gasten. Laagdrempeligheid ten top, dus! Met een mooie artistiek demo door Jop de Jong. En, met een heel relaxte bijdrage van Eddy Bilder, burgemeester van gemeente Zwartewaterland.

 

 

Wie het won? Net als vorig jaar, Rienus Gennissen. Hij miste over de gehele dag slechts één bal, en was ongenaakbaar. Ook op het podium: Rolf Slotboom (2e) en Klaas Eekhoorn (3e).

 

 

De winnaar was dus hetzelfde als vorig jaar, evenals zijn positieve houding ten opzichte van het event. Gennissen: "Het is gezelligheid ten top. Mensen die plezier met elkaar maken, joelen, schreeuwen. Op dagen zoals dit hoor je geen wanklank. Dit gaat terug naar de basis van het biljarten, namelijk lol maken met elkaar. En, moet je eens kijken hoeveel jongeren er zijn! Dat zie je bij biljarten zelden - maar dit vinden ze allemaal echt geweldig."

 

 

"En weet je wat ik nou het mooiste vind? Dat nu, net als vorig jaar, deze jongeren ook ruim na afloop van het toernooi nog lekker met elkaar aan het biljarten zijn." 

 

 

Nummer twee van het toernooi Rolf Slotboom: "Ik heb vandaag wel een stuk of tien mensen gesproken die zeiden: ik heb nog nooit van mijn leven gebiljart, maar wat is dit leuk zeg! Een perfecte manier om met elkaar een leuke dag te hebben, dus. Met een biertje in de hand, niet teveel lastige regels maar gewoon plezier. En voor diegenen die het leuk vinden of die denken 'hey, ik heb er best wel aanleg voor', is het een mooie aanleiding om een volgende keer wat meer te gaan oefenen, of misschien wel eens libre of driebanden te gaan proberen."

 

 

René Bonthuis van de organisatie: "Wat in 2017 als een grapje begon, is nu echt een megasucces. Ik kan dan ook alvast met zekerheid zeggen: de derde editie - die komt er ook!"

 

 

Overige publicaties:

Verslag organisatie + video's finale Telefoonboekbiljart & demo Jop de Jong
Ook dit jaar een WK Telefoonboekbiljart
Verslag Telefoonboekbiljart 2017: de winnaar aan het woord
Telefoonboekbiljart? Telefoonboekbiljart!
Uitleg regels Telefoonboekbiljart (Bommeltje, sectie 'Andere Spelsoorten)
 

 

 

Foto's: Klaas Noordstra

Carambole/libre Gezelligheid Laagdrempelig
Volg ons online