Ook dit jaar een 'WK Telefoonboekbiljart'

Na succes van vorig jaar komt er dit jaar een vervolg.

Winnaar van vorig jaar Rienus Gennissen: "Dit is wat de jongeren willen"

03 december 2017

Vorig jaar was het 'WK Telefoonbiljarten' (tussen aanhalingstekens omdat het natuurlijk niet echt een WK is) een groot succes - zie ook de bovenstaande video.

Als KNBB hebben wij hieraan veel aandacht gegeven, met zowel een uitgebreide vooruitblik als een verslag/nabeschouwing met de winnaar.

Na het succes van vorig jaar komt er dit jaar een nieuwe editie, op 10 februari 2018.

 

 

De winnaar van vorig jaar, Rienus Gennissen, laat weten dat hij zeker weer van de partij zal zijn. Hij heeft inmiddels een brief geschreven naar de KNBB. “Dit was een fantastisch evenement. Hier moeten de mensen bij de bond lering uit trekken. Dit willen jongeren. Dit haalt de saaiheid van het biljarten af. Als je vergrijzing in de biljartwereld en de afname van het aantal biljarters een halt toe wilt roepen, dan moet je goed luisteren naar de mensen die dit WK hebben georganiseerd. Zij hebben echt iets goeds gedaan. Er deden veel jongeren en jonge volwassenen mee. De bond moet met de organisatie in gesprek hoe dit WK groter kan worden gemaakt.”

Gennissen genoot zaterdag met volle teugen van het enthousiaste publiek, dat volop meeleefde. De sfeer sprak hem enorm aan. “Ik heb het wel gehad met het eeuwige geknip in de handen bij een mooie bal. Ik wil dat mensen uit hun dak gaan. Dat er enthousiasme is bij het biljarten. Dat was er zaterdag volop in Genemuiden. Als speler stoor ik me niet aan het gebler van het publiek. Veel geschreeuw en aanmoedigingen maken het juist leuk. Zo hoort sport te zijn."

 

 

Net als vorig jaar is de organisatie in handen van René Bonthuis en Willem Oostwoud.

Bonthuis: "We zijn afgelopen maandag begonnen met de eerste opzet d.m.v. een flyer; binnen een mum van tijd al 52 deelnemers. (Vorig jaar 46 deelnemers). Het zou fijn zijn als de KNBB, net als vorig jaar, voor de biljartsport via de website reclame willen maken voor zowel de sport als het toernooi. Het wordt zeker weer een geweldig evenement, afgaand op de reacties. Om eerlijk te zijn ben ik bang dat we mensen moeten weren: we hebben zelfs al aanmeldingen vanuit het buitenland, en de flyers moeten nog worden gedrukt."

Het WK Telefoonboekbiljart zal op 10 februari 2018 plaatsvinden in Genemuiden.

 

Tekst: Rolf Slotboom
Foto's ©René Bonthuis

 

Gezelligheid Initiatieven Recreatief
Volg ons online