Telefoonboekbiljart? Telefoonboekbiljart!

WK Telefoonboekbiljart in de Rank

03 juli 2017

Telefoonboekbiljart. Voor diegene die vaak in een kroeg biljart, is het waarschijnlijk gesneden koek. Maar voor anderen zonder deze achtergrond (zoals bijvoorbeeld: de schrijver van dit stukje) is de term eigenlijk volledig onbekend.

Dit prikkelende bericht viel onlangs op ons virtuele bureau: "Biljartvereniging haalt een WK naar de Rank", uit Genemuiden Actueel.

Reden voor ons om eens rond te vragen: wat is dit precies? Is dit leuk om iets over te schrijven?

We zochten wat verder online, vonden en passant een korte beschrijving van de regels op de website Kermis in Bavel.

Vervolgens namen we contact op met Willem Oostwoud van de organisatie, en we legden hem enkele eenvoudige vragen voor.

 

 

 

Willem, wat is telefoonboekbiljart?

Willem Oostwoud (WO): "Een echt kroegspelletje! Wij spelen het vaak na afloop van onze clubavond. Twee boeken op het midden van de tafel, een witte en een rode bal, en met als doel de rode bal voor de tegenstander een beetje te 'verstoppen' zodat hij hem niet makkelijk kan raken.

 

Hoezo een WK hiervan? Hoe hebben jullie dit voor elkaar gekregen?
"Wel, het is eigenlijk niet echt een WK hoor. Het is meer een geintje, of beter gezegd: het is net iets meer dan een geintje. Het wordt een superleuk evenement op de grens van recreatie en prestatie, met vooral heel veel plezier!"

 

Kun je nog deelnemen?
"Jazeker! We zitten nu op 40 inschrijvingen, en er is plaats voor zo'n 48 spelers. Het vindt plaats op 15 juli in de Rank Genemuiden, en we spelen op zes tafels. Opgave via de Whatsapp nummers zoals beschreven in dit artikel."

 

 

Tekst: Rolf Slotboom

Video en foto's via Willem Oostwoud
 

 

Gezelligheid Initiatieven Recreatief
Volg ons online