TeamNL gemotiveerd naar EK Pool in Tampere

Zilver van Bijsterbosch in Eurotour Tampere goede generale voor Dynamic Billard European Pool Championships 2023

01 juni 2023

TAMPERE, FINLAND - De vorm is er! Eén van de negen Nederlanders van TeamNL heeft in Tampere, voorafgaand aan het EK in dezelfde plaats, zijn prima vorm bevestigd: Marc Bijsterbosch was in de Eurotour Tampere bij vlagen fenomenaal, en pakte zeer knap zilver.

 

 

Ook andere spelers zijn kanshebbers voor eremetaal, denk alleen maar aan voormalig internationaal topper Nick van den Berg (deze week zonder social media voor volledige focus, en terug op de plek waar hij in 2002 zijn profcarrière begon), Jan van Lierop (met focus op het podium), de Dutch Poolbrothers Quinten en Yannick Pongers (de oudste vandaag 21 geworden en spelend met zijn rechterarm in het gips, de jongste verliefd en ernaar uitkijkend zijn land te representeren). En ook Jolien Schuurman, Tara Verharen, routinier Jum Zwijnenburg en profspeler/commentator/social mediaman Tim de Ruyter zouden in één of meerdere events hoge ogen kunnen gooien. Al met al, een mooi team!

Eén grote naam ontbreekt in het team: Niels “the Terminator” Feijen. Feijen speelt op dit moment de UK Open, live op Viaplay.

Vandaag beginnen we in Tampere met straightpool, vervolgens het 10-ball, 8-ball, het Teams event en als afsluiting het koningsnummer, het 9-ball.

Alle wedstrijden zijn live en gratis te zien via Reelive, op alle tafels dus.

 
 

VOLG HET EK POOL IN TAMPERE

Infopagina KNBB
Infopagina EPBF
Artikelen op website Poolbiljarten
Alle artikelen over TeamNL in Tampere (incl. vooruitblik met alle spelers TeamNL)
Het complete EK schema
Livescores
Gratis livestream van alle tafels
Livestream-pagina KNBB
Updates via KNBB Sectie Pool Facebook
Foto's/video's via KNBB/TeamNL Instagram

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Frame TeamNL, met foto’s Stefan Osnabrug, Melissa-Kuys-Rademakers & EPBF

 

EK Poolbiljart TeamNL
Volg ons online