“Ik ga het EK in gips spelen”

Quinten Pongers over het EK Pool, van 1-11 juni in Tampere

27 mei 2023

We kijken uit naar het EK Pool! Van 1-11 juni komen in Tampere, Finland liefst negen Nederlanders in actie in de strijd om de medailles. Zie hier een uitgebreide vooruitblik, inclusief de complete TeamNL selectie.

De komende dagen blikken we uitgebreid vooruit met alle spelers en speelsters.

Onlangs was de aftrap van deze serie met één van de grootste spelers uit de Nederlandse poolhistorie, Nick van den Berg, met niet veel later het vervolg met een andere routinier, Jum Zwijnenburg. In deel 3 één was het de beurt aan één van de meest gedreven spelers in de selectie, Jan van Lierop, en in deel 4 de jongste uit de selectie, Jolien Schuurman.

Vandaag de oudste van the Dutch Poolbrothers, Quinten Pongers.

 

 

De plaatsing…
“Was een droom die uitkwam. Eerste op de NK Ranking, mijn eerste Nederlandse titel bij de heren en drie medailles in totaal: goud, zilver en een geweldige bronzen medaille op het Jumbo NK 9-ball – dat  werd uitgezonden op Ziggo Sport!”

“Ik ben geplaatst voor de discipline straight pool en 10-ball bij de heren en voor 8-ball en 9-ball bij de Onder 23.”
 

De favorieten in mijn discipline zijn…
“Bij de heren vooral spelers uit de standaard landen, zoals Polen en Duitsland, maar ook Nederland. Bij de Onder 23 zijn Jonas Souto uit Spanje en Emil Gangflot uit Noorwegen de twee meest bekende spelers.”

 

 

Mijn doel dit EK is / ik ben tevreden als ik
“Als ik het beste uit mijn spel heb kunnen halen en dat ik kan genieten van de toernooisfeer.”

 

Waar ik het meest naar uitkijk is…
“Het meedoen.”

 

En tot slot…
“Vijf weken geleden brak ik mijn rechterpols door een zeer dom ongeluk. Dit bleek een scaphoidbreuk te zijn, waarbij mijn onderarm tenminste zes weken in gipsverband moest. Ik ga nu het EK dus in gips spelen.”

“Ik was er kapot van toen het gebeurde en heb zeer moeilijke weken achter de rug met veel onzekerheid en verdriet. Positieve is wel dat ik heb al een paar weken met dit gips heb kunnen trainen. Als ik mooie resultaten zou halen op dit EK zou dat sensationeel zijn.”

 

 

Alle informatie over het EK Pool 2023 is t.z.t. te vinden op deze infopagina, over een paar dagen ook incl. uitzendlinks.

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Frame TeamNL, met foto’s Melissa-Kuys-Rademakers & EPBF

EK Poolbiljart TeamNL
Volg ons online