“Meedoen belangrijker dan winnen - maar alles wat ik win is natuurlijk meegenomen!”

Jolien Schuurman over het EK Pool, van 1-11 juni in Tampere

26 mei 2023

We kijken uit naar het EK Pool! Van 1-11 juni komen in Tampere, Finland liefst negen Nederlanders in actie in de strijd om de medailles. Zie hier een uitgebreide vooruitblik, inclusief de complete TeamNL selectie.

De komende dagen blikken we uitgebreid vooruit met alle spelers en speelsters.

Onlangs was de aftrap van deze serie met één van de grootste spelers uit de Nederlandse poolhistorie, Nick van den Berg, met niet veel later het vervolg met een andere routinier, Jum Zwijnenburg. In deel 3 één was het de beurt aan één van de meest gedreven spelers in de selectie, Jan van Lierop. Vandaag in deel 4 de jongste uit de selectie, Jolien Schuurman.

 

 

De plaatsing ging…

“Het scheelde een haartje of ik was direct geplaatst, maar ik ben door de technische commissie opgenomen in de EK-selectie en daar ben ik natuurlijk heel blij mee.”

“Ik ga alle vier de disciplines spelen. Straight wordt bij de Girls U19 niet gespeeld, dus dat wordt nieuw voor mij.”

 

Mijn kansen zijn

“Ik zie mijn deelname vooral als een mooie kans om ervaring op doen tussen de Europese top. Meedoen is belangrijker dan winnen - maar alles wat ik win is natuurlijk meegenomen!”

 

 

De favorieten in mijn discipline zijn…
“Ik ben niet zo bezig met de anderen, maar in dit Europese veld behoren onder meer Pia Filler (Dui), Eyllul Kibaroglu (Tur) en Ana Gradisnik (Slo) tot de favorieten.”.

 

Mijn doel dit EK is / ik ben tevreden als ik
“Ik hoop vooral dat ik mijn niveau haal en kan laten zien wat ik kan. Dan gaan we zien hoe ver dat me brengt.”

 

Waar ik het meest naar uitkijk is…
“Het zou leuk zijn als ik ook een keer tegen een van de absolute topfavorieten kom te staan. En natuurlijk ga ik dan proberen het haar moeilijk te maken!”

 

 

Alle informatie over het EK Pool 2023 is t.z.t. te vinden op deze infopagina, over een paar dagen ook incl. uitzendlinks.

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Frame TeamNL, met foto’s Stefan Osnabrug, Melissa Kuys-Rademakers & EPBF

EK Poolbiljart TeamNL
Volg ons online