“Je bent nooit te oud om te leren”

Jum Zwijnenburg over het EK Pool, van 1-11 juni in Tampere

25 mei 2023

We kijken uit naar het EK Pool! Van 1-11 juni komen in Tampere, Finland liefst negen Nederlanders in actie in de strijd om de medailles. Zie hier een uitgebreide vooruitblik, inclusief de complete TeamNL selectie.

De komende dagen blikken we uitgebreid vooruit met alle spelers en speelsters.

Gisteren was de aftrap van deze serie met één van de grootste spelers uit de Nederlandse poolhistorie, Nick van den Berg. Vandaag een andere routinier, Jum Zwijnenburg.

 

 

De plaatsing ging…

“Ik ben geplaatst voor alle disciplines. Bij het EK Senioren, waaraan ik al een aantal keer heb deelgenomen, wordt bij de Ladies geen straight pool gespeeld, op dit EK wel, dat vind ik erg leuk. Of het een beetje goed zal gaan is natuurlijk een tweede.” ;)

“De plaatsing ging via het NK dames waarbij ik op nummer 1 van de ranking ben geëindigd. Na 2 finales verloren te hebben won ik eindelijk de 3de finale wél, en daarmee ook het eerste EK ticket.”

 

Wat betreft de favorieten in mijn discipline…

“Ik heb eigenlijk geen idee, daar wil ik mij niet op focussen. Het belangrijkste is om zelf zo goed mogelijk voor de dag te komen.”

 

 

Mijn kansen zijn

“in ieder geval twee per discipline aangezien het d.k.o (double knock-out, red.) is. Hopelijk creëer ik er meer....”

 

Mijn doel dit EK is / ik ben tevreden als ik

“Mijn doel is natuurlijk om een medaille mee terug te nemen naar Nederland. Maar ik wil vooral dat ik zelf tevreden kan zijn over mijn spel, en er alles aan gedaan heb om zo ver mogelijk te komen.” 

 

Waar ik het meest naar uitkijk is…

“12 dagen lang in één grote poolbubbel leven. Geen werkdingen aan je hoofd (ook al is de poolwereld ook mijn werk) :) , lekker zelf poolen, naar poolen kijken en andere poolers ontmoeten. Heerlijk toch? En natuurlijk wat van de Finse cultuur en omgeving genieten.”

 

En tot slot…

“Ik ben best een beetje trots op mezelf dat ik op deze leeftijd nog deze kans heb verdiend als één van de oudste speelsters tussen al die jonge talenten. Je bent nooit te oud om te leren.”

 

 

Alle informatie over het EK Pool 2023 is t.z.t. te vinden op deze infopagina, over een paar dagen ook incl. uitzendlinks.

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Frame TeamNL, met foto’s Stefan Osnabrug/KNBB Sectie Pool

EK Poolbiljart TeamNL
Volg ons online