“Tampere 2002 was eigenlijk het begin van mijn profpool carrière”

Nick van den Berg over het EK Pool, van 1-11 juni in Tampere

24 mei 2023

We kijken uit naar het EK Pool! Van 1-11 juni komen in Tampere, Finland liefst negen Nederlanders in actie in de strijd om de medailles. Zie hier een uitgebreide vooruitblik, inclusief de complete TeamNL selectie.

De komende dagen blikken we uitgebreid vooruit met alle spelers en speelsters.

Vandaag de aftrap met één van de grootste spelers uit de Nederlandse poolhistorie, Nick van den Berg, die in Tampere is geplaatst voor de disciplines 14.1, 8-ball, 9-ball, 10-ball en Teams.

 

 

De plaatsing ging…

“Niet zonder slag of stoot. Ik moest Nederlands kampioen worden om genoeg punten te hebben. Ik had nog een kans met 8-ball aangezien ik met 9-ball uitgeschakeld was in de kwartfinale door Niels Feijen. In de finale van 8-ball pakte ik sweet revenge en plaatste me voor het EK.”

 

Wat betreft de favorieten in mijn discipline…

“Dat weet ik niet. Ik weet wel dat 14.1 mijn favoriete discipline is en daar graag wil shinen.”

 

 

 

Mijn kansen zijn

“Helemaal afhankelijk van hoe ik mezelf voorbereid en me voel op het EK. Met de voorbereiding zit het in ieder geval goed!” (Nick speelde onlangs een straightpool challenge van vijf dagen met verscheidene 200+ series, red.)

 

Mijn doel dit EK is / ik ben tevreden als ik

“Terug kan kijken op een EK waar ik genoten heb van de spanning en mijn persoonlijke doelen haal.”

 

Waar ik het meest naar uitkijk is…

“Een Finse Sauna.” :) :)

 

En tot slot…

“Tampere is een stad waar we als poolers rond 2000-2005 heel veel kwamen. Ik plaatste mij er voor mijn eerste Mosconi Cup door het Eurotour seizoen van 2002 te winnen, en daar was het laatste toernooi van het seizoen. Een geweldig gevoel en eigenlijk het begin van mijn profpool carrière. Ik ben benieuwd of de poolhal nog bestaat waar we destijds veel kwamen, the Pool Garden.”

 

Alle informatie over het EK Pool 2023 is t.z.t. te vinden op deze infopagina, over een paar dagen ook incl. uitzendlinks.

 

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Frame TeamNL, met foto’s Stefan Osnabrug

Berg, Nick van den EK Poolbiljart
Volg ons online