De Landsfinale wederom als beloning

In het derde en laatste deel van “Verhalen vanaf de Simonis Biljartlakens Landsfinale” De Boerderij 2. De regerend Nederlands Kampioen C2 verdedigde haar titel op vrijdag 8 juli. Resultaat: gedeeld 9e van de 493 teams.

Een verslag door de Boerderij

17 juli 2022

 

Ze waren het meest besproken team van de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2019: de Boerderij. Positief, enthousiast, jong, een grote supportersschare, actief op social media. Zo blij met de titel dat men zelfs de gloednieuwe Landsfinale vlaggen had meegenomen naar Beekbergen – om ze daarna weer braaf terug te brengen naar Nieuwegein. Het was voor alle betrokkenen een onvergetelijke dag!

Dit jaar waren Tim Vergeer, Michael Keurhorst en Henri Jochems van de Boerderij 2 terug om hun titel te verdedigen. Hoe hen dit verging, leest u in onderstaand verslag.

 

 

Toen wij in 2019 Nederlands Kampioen C2 werden was een veel gehoorde kreet:

“Dit maak je nooit meer mee, als je ooit het NK al weer eens haalt”.

Na 2 jaar afgelastingen door een welbekend virus, waren we als team toch weer goed onderweg om kampioen te worden in onze Poule in District Stedendriehoek. Maar ja, weer het NK halen leek ons niet zo realistisch. Al kriebelt het toch van binnen: Wat als….

 

 

De aanloop

Uiteindelijk via een tussenronde gewest en het kampioenschap Gewest Noord-Oost Nederland regio Zuid C2 toch weer geplaatst. Een beloning om weer in Nieuwegein te mogen spelen!

In 2019 gingen we onbevangen naar Nieuwegein en kwamen in een faciliteit terecht waar alles op en top geregeld was. We wisten in 2022 dus wat ons te wachten stond en de KNBB had weer een puik stukje werk geleverd.

 

 

De Landsfinale-dag C2

Sportief kunnen we deze dag vrij kort samenvatten: de verwachtingen waren vooraf hoog (misschien iets te hoog na 2019 haha), maar op de NK-dag konden we het als team niet voor elkaar krijgen. Voor zowel Henri, Michael en Tim hetzelfde verhaal: de benodigde piek-partijen zaten er simpelweg niet in. Met een 3e plaats in onze poule als resultaat. Anders gezegd: gedeeld 9e van de 493 teams.

Teleurstelling overheerste na afloop, maar na enkele dagen realiseerden we ons dat we er toch maar weer stonden en (weliswaar gedeeld) in de nationale top 10 van 493 teams terecht waren gekomen.

Voor ons voelde de Landsfinale wederom als een beloning. Weliswaar geen winst op de NK-dag zelf, maar de Landsfinale geeft een doel aan het competitiespelen en is na vele cafés en biljartcentra een hele andere tak van sport. Presteren gaat er niet vanzelf, een stukje druk/spanning telt ook mee. Des te meer een bevestiging dat de titel in 2019 uniek was.

 

"De Landsfinale geeft een doel aan het competitiespelen en is na vele cafés en biljartcentra een hele andere tak van sport"

 

We hebben genoten van het seizoen met als beloning de Landsfinale, en ondanks het teleurstellende dagresultaat, zijn we toch trots dat we als kleine biljartvereniging (5 teams) 2x achter elkaar op de Landsfinale terecht zijn gekomen. Die pakken ze je niet meer af.

KNBB, en in het bijzonder Ruud Hudepohl, bedankt voor wederom een mooie Landsfinale! Wie weet tot in Nieuwegein….

 

 

Eerdere artikelen in de serie:
Verhalen vanaf de Simonis Biljartlakens Landsfinale (1): Eerste rij bij Nederlands Kampioenschap dames Delta Zuid West
Verhalen vanaf de Simonis Biljartlakens Landsfinale (2): “Het was geen droom - maar een droom was uitgekomen”

 

Tekst: de Boerderij 2
Intro: KNBB
Foto’s: KNBB (2019)

Competitie KNBB KVC
Volg ons online