“Het was geen droom - maar een droom was uitgekomen”

Hoe “Niet Klossen 2” Nederlands Kampioen werd op de Simonis Biljartlakens Landsfinale in klasse C1 Libre

16 juli 2022

 

“Verhalen vanaf de Simonis Biljartlakens Landsfinale” is een serie artikelen die de beleving van teams, spelers en begeleiders weergeeft van deelnemers aan de Landsfinale. Voor veel spelers het hoogtepunt van hun biljartleven!

In deel 1 begonnen we met een verhaal van Martien Kok van district Zuid-Limburg die ging arbitreren namens de dames van Delta Zuid-West (Zeeland) – en zo eerste rij stond bij één van de absolute hoogtepunten van deze Landsfinale: hun titel.

Vandaag in deel 2 het mooie verhaal van Niet Klossen, dat landskampioen werd in de klasse C1 Libre. Met dank aan: onze reporter in Epen.

 

 

NIET KLOSSEN C-1 KLASSE KAMPIOEN VAN NEDERLAND! KLASSE!

"Afgelopen weekeinde na zenuwslopende en vermoeiende finales in Merwestein in Nieuwegein waarvoor maar liefst 278 teams in het hele land zich hadden ingeschreven mocht Niet Klossen Nyswiller (gevestigd in hotel de Kroon In Epen) zich rekenen tot de laatste 8 finalisten vertegenwoordigd uit alle KNBB Biljartgewesten van het land."

"Het was een lange strijd om zich voor deze laatste acht teams te kwalificeren! Eerst waren ze na een lang seizoen kampioen geworden in de C-1 Klasse van Zuid-Limburg. (Hoogste klasse Libre) Daarna werden zij in juni Gewestelijk Kampioen in Siebengewald en nu was het dan eindelijk zover…"

"Het was vroeg dag; alle vijf spelers van Niet Klossen Nyswiller spelend in de Kroon Epen (Frans Vaessen, Giel Heijnen, Jan Zijlstra, Herman Cox en Frits Keijenberg) vergezeld van een eigen schrijver Heinz Liermann en hun Bondsarbiter Sjef Pelzer vertrokken al vroeg om 5.00 uur om  zich op tijd te melden in Nieuwegein om 08.15 uur. Bij aankomst waren zij verrast en enigszins onder de indruk van de gigantische sporthal waar zij moesten spelen; er stonden maar liefst 25 biljarts opgesteld!"

 

"Bij aankomst waren zij verrast en enigszins onder de indruk van de gigantische sporthal waar zij moesten spelen; er stonden maar liefst 25 biljarts opgesteld!"

 

"Na negen spannende wedstrijden werd duidelijk dat Niet Klossen zich direct had geplaatst als poulewinnaar dus het zilver was binnen maar ze hadden nu de smaak goed te pakken en gingen voor Goud!"

"En... het werd GOUD , ze wonnen ook "Le Grand Final", Landskampioen libre C-1!"

  

 

"De grootse prijsuitreiking was rond 20.00 uur waarna nog even tijd was om met een lekker pilske wakker te worden, want het was geen droom - maar een droom was uitgekomen! Bravo et chapeau!!"

 


 

Aanvullende info over Niet Klossen/Finale C1:

Info over Niet Klossen (Biljartpoint)
Artikel KNBB: Simonis Biljartlakens Landsfinale 2022 mooi van start

 

Eerdere artikelen in de serie:
Verhalen vanaf de Simonis Biljartlakens Landsfinale (1): Eerste rij bij Nederlands Kampioenschap dames Delta Zuid West

 

Tekst: Onze reporter in Epen
Intro: KNBB
Foto’s: Niet Klossen/Frits Keijenberg
Video introductie teams door Piet Verschure, KNBB Vereniging Carambole Portefeuillehouder Breedtesport: Niet Klossen

Carambole/libre Competitie Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online