CUES & DARTS: Steeds groter, steeds mooier

Al jaren een begrip in Tilburg, en met steeds meer en steeds mooiere tafels.

Coronatijd door Dennis Mast gebruikt voor ongekend aantal verbeteringen en vernieuwingen

16 juli 2020

In onze serie artikelen over biljart, pool- en snookerlokaliteiten die flink aan de weg timmeren is het na de Biljartacademie uit Sittard, ’t Ivoor uit Boxtel en BV Moira uit Nijmegen nu tijd voor CUES & DARTS uit Tilburg.  

We spraken met Dennis Mast, de drijvende kracht achter de constante groei van deze Tilburgse prachtlocatie. 

 


 

 

CUES & DARTS is al jaren een begrip in Tilburg. Ook voordat de zaak zo mooi was als nu was het voor veel Tilburgers dé plek om een gezellig potje te poolen of biljarten. Kunnen jullie iets vertellen over de historie? 

Zo’n 34 jaar geleden had de zaak de naam JETO. De letters stonden voor de namen van de twee starters van het mooie bedrijf dat nog geen 200 m2 groot was. Na meerdere eigenaren is het in 2017 overgenomen door een liefhebber van deze sport(en). 

 

De naam CUES & DARTS geeft het al aan: er worden meerdere biljartdisciplines gespeeld. Kunnen jullie iets vertellen over het spelaanbod, welk type tafels etc.? 

"Jazeker er is hier zoveel te doen, het zou een hele lange naam zou worden als we alles moesten omschrijven haha. We zien om ons heen dat spelsoorten aan het verdwijnen zijn, daarom is het zo mooi dat er bij ons nog alles te spelen valt. Darten, poolen, libre (230 tafel), match driebanden (284 tafel), tafelvoetbal, alles wordt gespeeld in competitieverband." 

 


 

"Onze 13 dartbanen zijn volledig gemoderniseerd er wordt gegooid op Winmau Blade 5 borden. Onze Clash competitietafels zijn aangepast naar deze tijd; alle pockets zijn verkleind en voorzien van Simonis 860 tournament blue lakens. Vorig jaar zijn er splinternieuwe biljarttafels geplaatst: vier matchtafels en twee van de acht libre tafels staan er al. Over een maand komen er nog zes libre tafels onze kant op, en staan er alleen maar Gabriels Imperator V tafels – naar mijn mening een van de mooiste tafels op biljartgebied. Hier ligt op de matchtafels het Royal Pro laken sky blue, en op de libre tafels ligt er klassiek het groene laken van Royal Pro. 

Dan hebben we nog een kleine sport, tafelvoetbal, waar toch ook competities voor zijn. Het is schitterend om te zien wat deze mannen en vrouwen kunnen: de balcontrole, het scoren je moet het gewoon een keer zien. Er staan twee Leonhart tafels en een klassieke Tornado. 

Al met al is CUES & DARTS een schitterende locatie om allerlei vormen van sport te kunnen beoefenen!"
 

"We zien om ons heen dat spelsoorten aan het verdwijnen zijn, daarom is het zo mooi dat er bij ons nog alles te spelen valt. Darten, poolen, libre (230 tafel), match driebanden (284 tafel), tafelvoetbal, alles wordt gespeeld in competitieverband" 

 

Met de biljart/matchtafels die jullie hebben en de beschikbaarheid van hotels niet ver bij jullie vandaan zijn jullie een goede kandidaat voor het organiseren van diverse KNBB finales/events. Hebben jullie ook plannen in die richting?

"Plannen zijn er zeker, vorig jaar is de Grand Prix bij ons geweest. De KNBB was zeer tevreden over de locatie en het materiaal; we hopen dan ook dit jaar er weer te mogen zijn voor jullie. 

Toevallig ben ik onlangs nog gebeld voor het Grand Prix Artistiek Ereklasse en ik heb hier ja op gezegd. Deze zal worden verspeeld van 22 t/m 24 januari 2021.

Wat betreft de hotels: vooralsnog hebben wij geen afspraken mee, maar het Bastion Hotel en Van der Valk zitten bij ons om de hoek. Gecombineerd met het gratis parkeren, en dat Tilburg zeer goed is aan te rijden vanuit het hele land, zijn dit goede omstandigheden om hier mooie evenementen te laten plaatshebben!

Verder zijn darters tafelvoetballers poolers en biljarters altijd wel bezig om kleine toernooien op te zetten. En ja, er mogen altijd meer toernooien komen, groot of klein: het kan ons niet druk genoeg zijn."

 

We zagen op Facebook prachtige foto’s langskomen van de vernieuwde CUES & DARTS. Jullie hebben de coronaperiode echt gebruikt om de lokaliteit verder uit te breiden en te moderniseren. Kunnen jullie aangeven wat jullie precies hebben gedaan? 

"Misschien beter geformuleerd: wat hebben we niet gedaan? De hele zaak, nu zo’n 1100 m2, vol met tafels, dartborden en zitruimtes: er is in de 11 weken elke dag gewerkt naar dit resultaat. Er stond eigenlijk een kleine verbouwing gepland in juli, toen kwam corona. Nog diezelfde avond heb ik de aannemer gebeld. Hij zei: “Het is misschien kort dag, maar morgenochtend zijn we er.” Daar ging de draagmuur, een stalen balk van 9 meter werd er geplaatst, en onze biljartzaal werd ineens 150 m2 groter. Hier staan nu vier match tafels en vier libre tafels.

 

"Er stond eigenlijk een kleine verbouwing gepland in juli, toen kwam corona. Nog diezelfde avond heb ik de aannemer gebeld. Hij zei: “Het is misschien kort dag, maar morgenochtend zijn we er”"

 

"Maar ja door zo’n verbouwing komen er meerdere dingen naar boven: nieuwe plafonds, de vloer, elektra, echt alles is aan bod gekomen. Toen we de vloer hadden gedaan was dat wel erg mooi maar ja de rest moest eigenlijk ook nog gedaan worden, dus dat ook maar meteen besteld en daar gingen we weer :de hoofdzaal met daarin 16 tafels voorzien van hetzelfde tapijt."

 

 

"Toen hadden we nog zo’n 120 m2 over. Dartbanen kwamen we al tekort, dus toen maar een schitterende ruimte gemaakt waar nu acht dartbanen zijn geplaatst.

De bar kon ook wel een likje verf gebruiken maar ook dit liep wat uit de hand, van nieuwe barbladen, taptechniek, koelingen, reclameborden echt alles is vernieuwd of opgeknapt.

Nu zitten we nog met onze rookruimte. Dit mag sinds april niet meer binnen maar wat doen we dan nu met die 80 m2? Ik weet het nog niet, twee pooltafels erbij, een relaxgedeelte – tja hebben jullie ideeën? We hebben voor de rokers een mooie overkapping geplaatst op onze binnenplaats.

We hebben aan iedereen gedacht in deze 11 weken, zoals iedereen 365 dagen per jaar aan ons denkt. Ik wil dan ook via deze weg al mijn gasten bedanken voor het vertrouwen in CUES & DARTS: zonder jullie waren we niet waar we nu zijn."

 

"We hebben aan iedereen gedacht in deze 11 weken, zoals iedereen 365 dagen per jaar aan ons denkt. Ik wil dan ook via deze weg al mijn gasten bedanken voor het vertrouwen in CUES & DARTS: zonder jullie waren we niet waar we nu zijn"

 

In Tilburg is er best veel concurrentie van andere biljart- en poolzalen. Hoe proberen jullie de concurrentie voor te blijven? Of anders gezegd: waarin onderscheidt CUES & DARTS zich? 

"Concurrentie ja die is er maar toch ook weer niet. We hebben allemaal verschillende manieren van werken, verschillende doelgroepen. We bijten elkaar niet, we hebben geen last van elkaar, sterker nog: we helpen elkaar.

De coronatijd was zwaar: we waren dagelijks met de gemeentes bezig en deelden de informatie met elkaar. Normaal hebben we als zalen niet veel contact maar nu het om onze branche ging stonden we er voor elkaar.

Waar ik me in wil onderscheiden is de mensen een goed gevoel te geven bij ons. We zijn altijd eerlijk, meedenkend, en als onze gasten iets willen valt er over te praten. Of het nu gaat om nieuwe ballen of nieuwe tafels, met praten komen we er. De kwaliteit moet bij ons perfect zijn; soms denk ik wel eens kan het nog beter en als dit kan dan ga ik daar ook voor.

Iedereen is voor ons belangrijk, elke doelgroep. ik kan goed overweg met de poolers, darters, tafelvoetballers maar ook het volk dat alleen een biertje komt drinken. We slaan niemand over en hebben voor iedereen de aandacht; dat maakt CUES & DARTS tot een succes denk ik."

 

 

CUES & DARTS is één van de zalen in Nederland die gebruik hebben gemaakt van het Biljarthoreca Steunfonds; jullie aanvraag voor subsidie/ondersteuning is onlangs gehonoreerd. Kun je aangeven wat je van deze “Support en Speel” actie vanuit de KNBB vond? En: waar gaan jullie de bijdrage voor gebruiken?

"Ik vind het heel erg netjes vanuit de KNBB dat jullie iets hebben gedaan voor de zaalhouders. 11 weken op slot en sommige langer: dit heeft zaalhouders veel geld gekost.

Kleine beetjes helpen ook! Wat wij met de bijdrage uit Support en Speel gaan doen is lakens vervangen, waar we eerder hadden besloten dit door te trekken naar volgend jaar. Doordat we zes splinternieuwe tafels hebben aangeschaft zullen nieuwe ballen hier heel netjes bij staan. Maar zoals elk nieuw seizoen willen we de wedstrijdtafels voorzien van nieuwe lakens, bepaalde teams krijgen nieuwe ballen maar ook de dartborden zijn aan vervanging toe. 

Gewoon heel netjes van de KNBB dat jullie wat voor ons hebben kunnen betekenen. Ook in de strijd samen met KHN hebben jullie de wil getoond dat biljartzalen eerder open konden. KNBB bedankt hiervoor!"

 

"Gewoon heel netjes van de KNBB dat jullie wat voor ons hebben kunnen betekenen met o.a. het Support en Speel steunfonds. Ook in de strijd samen met KHN hebben jullie de wil getoond dat biljartzalen eerder open konden. KNBB bedankt hiervoor!"

 

Tekst: KNBB
Foto’s: CUES & DARTS

Biljartzalen/clubs/lokaliteiten Coronavirus Darts
Volg ons online