Terugblik op een succesvolle Simonis Biljartlakens Landsfinale 2023

Een huzarenstukje van Piet Verschure van KVC en zijn team! Extra dank voor de inzet van de vrijwilligers, de sponsors Simonis en Aramith, maar ook aan Merwestein en aan de leveranciers van de biljarttafels: Eureka, Brock, Feller, Sijm, Champion en Van Esch

08 juli 2023

De Simonis Biljartlakens Landsfinale 2023 zit erop! Een gelukkig wederom succesvolle editie, met nog meer dan in voorgaande jaren enthousiaste reacties vanuit deelnemers en publiek – zowel ter plaatse in Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein, alsook via social media. Het aantal berichten o.a. op Facebook door trotse deelnemers of van het aanwezige publiek was groot – en dat maakte ons allemaal best een beetje trots. Immers, het is de bevestiging dat het mogen spelen om een NK in zo’n bijzondere setting nog steeds volop leeft bij deelnemende spelers en teams.

 
 

Dat gezegd hebbend, was dit wel één van onze meest spannende edities tot nu toe. Immers, na jaren waar het event door Ruud Hudepohl en zijn team werd georganiseerd, was de organisatie ditmaal in handen van Piet Verschure namens KNBB Vereniging Carambole. We hebben gezien hoe ongekend hard en goed Piet en zijn relatief kleine team van vrijwilligers hebben gewerkt om alles toch weer soepel te laten verlopen. Een huzarenstukje, wat ons betreft! Hierbij dus extra dank voor de inzet van vrijwilligers, de sponsors Simonis en Aramith, maar ook aan Merwestein en aan de leveranciers van de biljarttafels (Eureka, Brock, Feller, Sijm, Champion, Van Esch). Mede dankzij hen hebben we weer een mooie Landsfinale achter de rug.

 

"Samen hebben we het gedaan, en op het resultaat mogen we best trots zijn"
Piet Verschure, Portefeuillehouder Breedtesport KVC

 

Piet Verschure, portefeuillehouder Breedtesport van KVC, blikt tevreden terug: "Het zit er op! De Simonis Landsfinale 2023 is achter de rug en ik ben erg verheugd dat het ook dit keer weer een succes is geworden. Na maanden van voorbereiding viel er een zware last van mijn schouders toen alles klopte en ik tevreden spelers en supporters mocht ontmoeten op de verschillende dagen."

"Natuurlijk kun je dit niet alleen. Ik ben ook heel veel dank verschuldigd aan de vrijwilligers die hebben geholpen bij de op- en afbouw van de biljartarena’s. Daarnaast de wedstrijdleiders die alle wedstrijden in goede banen hebben geleid. Ook niet te vergeten de arbiterscördinatoren die elke dag weer voor een opgave stonden om alle wedstrijden te voorzien van arbiters. Ook de facilitaire medewerkers bedankt, dat alles de volgende dag weer keurig netjes klaar stond en de arbiterspolo’s weer gewassen waren. Ook de medewerkers van het bondsbureau wil ik bedanken voor hun inzet."

"Samen hebben we het gedaan, en op het resultaat mogen we best trots zijn."
 

 


 

Tevredenheid over alle finales van de teams, de PK’s en ook het dagbiljarten, al konden helaas een aantal side events geen doorgang vinden vanwege te weinig inschrijvingen. Maar de side events die wel door gingen waren ook echt een succes! Denk aan het Open NK Jeugd, het Biljarten voor mensen met Parkinson, en zeker ook het afsluitende event op maandag 3 juli: het event voor KBO-PCOB.

 


 

Een dag speciaal voor de leden van seniorenorganisatie KBO-PCOB, voor het eerst in de geschiedenis van de Landsfinale. Dit om de banden met elkaar aan te trekken, en met een open blik te kijken hoe beide elkaar zouden kunnen versterken. Gedurende de dag waren er clinics met Christ van der Smissen en Edgar de Hek, en werd er vooral heerlijk gebiljart. Gezelligheid, actief en recreatief bezig gingen hand in hand. Of, zoals zowel KNBB als KNBO-PCOB na afloop zeiden: Voor herhaling vatbaar!

 
 

Veel aandacht ging de afgelopen twee weken uit naar al onze nieuwe kampioenen. En ook zeer terecht: winnende teams of spelers moesten op weg naar hun titel soms wel honderden concurrenten achter zich laten! Op deze, deze, deze en deze pagina vindt u het complete overzicht aan winnaars.

Bij dezen nogmaals: Allemaal, van harte gefeliciteerd!

 

 

 

Belangrijke links voor de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2023
Het complete dagprogramma Landsfinale 2023 (Excel)
Het complete dagprogramma (artikel)
Alle publicaties PK dagbiljarten tijdens de Landsfinale (incl. alle uitslagen PK's)
Alle uitslagen Teams (Biljartpoint)
Alle info en uitslagen NK's Dagbiljarten
Overzicht alle artikelen over Landsfinale (ook van voorgaande jaren)
Alles over de Landsfinale 2023

 

 

Tekst: KNBB
Sfeerfoto’s: KNBB
Sfeerfoto Biljarten voor mensen met Parkinson: Brock
Overzichtsfoto zaal van bovenaf: Chris Koot
Video zaal van bovenaf: Chris Koot
Foto Dames/Jeugd/Roelstoel: Jan Rosmulder
Foto’s podium: André van Hattum

KVC Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online