SmartPool EU derde bij Europese verkiezing

SmartPool EU, de Europese doorvertaling van ons succesvolle jeugd/wiskunde/biljarten in de klas/scholenproject SmartPool, is derde geworden in een prachtige Europese verkiezing door Athletes 4 Society.

19 mei 2023

Een bijzondere Europese challenge waar wij al eerder over schreven, en met een mooi doel: With this challenge we launch an open call to all athletes, sport federations or sport organisations in Europe to reveal their programme and inspire others to develop a programme that leverages athletes as role models for a positive societal purpose.

Uiteindelijk werd het een derde plaats voor SmartPool.

 

 

Geen goud dus, maar niettemin reden voor tevredenheid bij KNBB-directeur en bedenker van het SmartPool project Willem La Riviere:

"Het was een eer voor ons om zo een mooie Europese nominatie te krijgen! Is een mooie waardering voor een project dat nu al jarenlang loopt, en dat stap voor stap steeds nieuwe paden bewandelt, met wel steeds hetzelfde doel: kids op jonge leeftijd in aanraking brengen met keusporten. Derde worden is ook heel mooi, dank aan iedereen die op ons heeft gestemd."

 

"Een mooie waardering voor een project dat nu al jarenlang loopt, en dat stap voor stap steeds nieuwe paden bewandelt, met wel steeds hetzelfde doel: kids op jonge leeftijd in aanraking brengen met keusporten"

 

"Momenteel zijn er steeds meer initiatieven ook buiten het schoollokaal, zoals het eerste SmartCue Eindfeest met liefst 30 spelers, en hopelijk steeds meer trainingen op maat voor de talentjes bij onze SmartCue Trainers. En, hopelijk ook een spoedige start van de SmartCue Scholencompetitie, waarbij de stap wordt gemaakt naar een competitieve variant van SmartCue. Nou goed, dit is allemaal in handen van de SmartCue Commissie die hier goed werk levert. Maar: trots dat wat ooit begon als zomaar een idee zich nog steeds verder uitbreidt, ja dat ben ik zeker."

Lees hier alles over het eerste SmartCue Eindfeest, en hier het leuke verslag door Leeuwarder Courant/het interview met winnaar Marten Hofstra.

 

 

Relevante links
Athletes 4 Society over SmartPool: www.athletes4society.eu/participants/smartpool
Meer info over SmartPool: www.smartpool.nl
Alle artikelen over SmartPool/SmartCue op KNBB.nl: https://www.knbb.nl/smartcuesmartpool-0

 

 


 

Tekst & foto’s: KNBB/SmartPool

 

Europa Jeugd SmartCue/SmartPool
Volg ons online