Samenwerking KNBB en Eyecons over uitzendingen Eurotour

Live registraties Dynamic Billard Eurotour met Nederlandse commentatoren zijn vanaf 8 augustus gratis te zien op Eyecons.com, het online videoplatform voor de sport

27 juli 2022

 

Tot een aantal jaren geleden was het nauwelijks op televisie of online: live biljarten, pool of snooker. Inmiddels worden op steeds meer tv-zenders (Eurosport, Ziggo Sport, Viaplay) of online kanalen (Kozoom, Five & Six International) grote internationale pool, snooker en driebanden events uitgezonden.

Vanaf maandag 8 augustus komt hier een nieuw, gratis, en op Nederland gericht online kanaal bij! De KNBB heeft er voor gezorgd dat de finaledagen van de Eurotour live en voorzien van Nederlands commentaar online worden gestreamd op Eyecons, het Nederlandse online videoplatform voor de sport. 

Maandag 8 augustus om 16:00 wordt gestart met de eerste pooluitzending op Eyecons: de finaledag op de Dynamic Billard Eurotour vanuit Petrich, Bulgarije. Uitgezonden worden de halve finales en finale van de heren bij iedere stop van de Eurotour, op maandagen om 16:00 (eerste halve finale), 17:30 (tweede halve finale) en 19:00 (finale). En een mooi moment om te beginnen, net nu Niels Feijen de afgelopen Eurotour op zo overtuigende wijze wist te winnen!

 


 

Een belangrijke voorwaarde voor succes bij live biljart-, pool- en snookeruitzendingen is goed, Nederlands commentaar. Dit geeft een extra dimensie t.o.v. de vele uitzendingen zonder commentaar of met internationaal commentaar, minder gericht dus op de interesse van de doelgroep. De KNBB is trots deze commentaarploeg te presenteren: Krijn Schuurman, Joris van Amersvoort, Kevin den Hartigh, Casper Verstegen, Niels van der Horst, Tim Ouw, Daniel Bruens, Pascal de Smit en Nick van den Berg, en technisch ondersteund door Jimmy Worung van Orange Forks Productions. Niet alleen bekende namen uit het vaderlandse pool, maar ook enkele met al nationale en internationale ervaring als commentator. Al met al een ploeg die flinke meerwaarde kan geven aan de beelden!

 

 

KNBB-directeur Willem La Riviere: “We zijn trots dat we ons hebben kunnen verbinden aan een vernieuwend online kanaal als Eyecons met veel aandacht voor ‘andere’ sporten dan op televisie worden uitgezonden. Hoewel het pool, snooker en driebanden de laatste jaren is verwend met steeds meer op Nederland gerichte tv-zenders en online kanalen, met lange live-registraties van o.a. de Mosconi Cup, het Jumbo NK Pool, de Champion of Champions Snooker en de Masters Driebanden, bleef de Eurotour steeds liggen. Nu is het dan mogelijk om door de hulp van de EPBF op Eyecons gratis en live deze Eurotour te volgen, en dat met een frisse commentaarploeg. Wij verwachten dat dit voor de Nederlandse poolliefhebber zeer aantrekkelijk zal zijn om te volgen. En zichtbaarheid en promotie van onze sport is een meerwaarde voor de lokaliteiten.”

Eyecons-managing director Karl Breukink: “Wij zijn verheugd dat net als vele andere sportbonden, ook de KNBB voor Eyecons heeft gekozen. Het toevoegen van de poolsport op Eyecons is een mooie aanvulling op ons sportaanbod. Wij denken dat met de goede kwaliteit beelden én het professionele commentaar, de Eurotour op Eyecons een mooi aanbod biedt voor de pool fans.”

De eerste uitzenddag van de Eurotour op Eyecons zal 8 augustus zijn, halve finales + finale Eurotour Petrich, Bulgarije. Het volledige schema van de Eurotour vindt u hier.

 


 

 

Over Eyecons

Om sporten meer zichtbaarheid te geven, een grotere fanbase op te bouwen en daardoor aantrekkelijker te worden voor de partners van de sport is Eyecons in het leven geroepen door sportproducent Southfields en sportmarketingbureau House of Sports. 

Het uitgangspunt van Eyecons is dat de sportrechten van de sport blijven. Dit vormt de basis waarin Eyecons in nauwe samenwerking met de sportbonden een zo breed en toegankelijke content distributie verzorgt via Eyecons.com haar platform techniek. Alle sport content is hierdoor ook te bekijken op de individuele sportwebsites zoals hockey.nl, volleybal.nl of eredivisie-zaalvoetbal.nl.

Via Eyecons.com zijn naast de live wedstrijden van diverse sporten ook andere sportcontent beschikbaar. Het videoplatform biedt de sportclubs, die zelf de sportcontent produceren, een online ecosysteem met veel verschillende functionaliteiten die als doel hebben een verdienmodel te creëren voor de sport. Op deze manier ontstaan er een geldstromen voor de sport door binding met de fans te creëren middels sport videocontent.

 

Website: www.eyecons.com
Meer informatie: info@eyecons.com
Meer informatie Eurotour: https://www.epbf.com

  

 

Eerdere publicatie:
Gezocht: Commentatoren voor online pooluitzendingen

 

Tekst: KNBB/Eyecons
Banner: Eyecons
Foto’s + poster: EPBF
Foto's commentatoren bij Eyecons: KNBB

 

Live/streaming Poolbiljart
Volg ons online