Imponerende elfde Eurotour titel voor Niels Feijen

Terminator in Oostenrijk overtuigend de beste; bevestiging van zijn terugkeer aan de absolute Europese top

27 juni 2022

Diep komen in een toernooi is één ding. Het afmaken is iets heel anders!

Na een geweldige dag gisteren, was er op de slotdag voor Niels Feijen op de Dynamic Billard Eurotour Oostenrijk nog heel wat werk te doen. In de kwartfinale tegen de sterke Wiktor Zielinski moest de Terminator wederom tot op de bodem gaan, ook door hemzelf beschreven als een “cracking match”.

Na deze 9-8 overwinning, terugkomend van 5-3 achter, zat Niels in de halve finale, en leek hij bevrijd. Zowel in deze halve finale tegen Oliver Szolnoki als in de finale tegen Francisco Sanchez-Ruiz werd het 9-4, en hadden zijn opponenten simpelweg geen schijn van kans.

 

 

Het was een prachtige titel voor Feijen, voor wie overwinningen de laatste jaren iets minder frequent en vanzelfsprekend zijn geworden. Niels hierover na afloop: “Het klopt dat ik door mijn gezinssituatie tegenwoordig minder dan vroeger, en ook minder dan sommige van mijn concurrenten, het gehele jaar door volledig focus kan houden. Maar als het aan tafel een beetje lekker loopt, kan ik nog steeds van iedereen winnen.”

 

 

Gestoken in zijn gloednieuwe Foss Four shirt was Feijen’s focus aan tafel als in zijn beste jaren, en waarbij hij als voorheen het beste spel bewaarde voor de momenten dat het echt nodig was. Het was na Leende in 2016 liefst zes jaar wachten op zijn elfde Eurotour overwinning, maar het was er één in stijl! Met een brede glimlach kondigde Niels aan dat hij zijn Mosconi Cup maatje Nick van den Berg nu dan echt gepasseerd was: 11 zeges tegen 10 voor Nick.

Niels kreeg overigens nog een ander mooi bericht, van winnares bij de dames Ina Kaplan. Kaplan noemde de video’s van Niels op YouTube en zijn Mental Courses die ze van Niels had gevolgd als belangrijke redenen voor haar overwinning.

Deze overwinning van Niels Feijen kwam niet lang na zijn indrukwekkende gouden medaille op het EK in het 9-ball.

Met deze twee grote titels op rij in het koningsnummer van het pool stelde Feijen nadrukkelijk zijn kandidatuur voor een terugkeer in het Mosconi Cup Team Europe, waar hij in het verleden zulke grote successen heeft geboekt, o.a. viermaal MVP in een periode van vijf jaar.

 

 

 

Tekst: KNBB
Met dank aan: KNBB Sectie Pool
Foto’s: EPBF
Foto Niels met beker: Jan Rosmulder

 

EPBF Europa Feijen, Niels
Volg ons online