Open Brabants Kampioenschap 2020

De Open Provinciale Kampioenschappen gaan deze zomer weer van start in Noord-Brabant!

Gezellig biljarten in koppels, laagdrempelig en zonder kledingeisen, om titel “Beste Team van de Provincie”. Inschrijving vanaf 1 januari 2020

11 december 2019

Biljartvrienden,

Vanaf 1 januari 2020 kan er weer ingeschreven worden voor de Open Brabantse Kampioenschappen.  Schrijf je in via het inschrijfformulier, dat na invulling retour gezonden kan worden naar pk@knbb-kempenland.nl

Naar aanleiding van de evaluatie vorig jaar zijn o.a. de volgende punten aangepast in het reglement.

  • Nieuwe spelers met een niet controleerbaar moyenne worden op de helft van de competitie of de helft van het totaal te spelen partijen aangepast naar boven.
  • Spelers met een controleerbaar moyenne  uit de landscompetitie schrijven in met het startmoyenne van de 2e helft seizoen 2019-2020
  • Spelers die alleen een officieel moyenne OBK hebben worden met dit moyenne ingeschreven.
  • (Nieuwe) spelers met alleen een moyenne grote tafel worden verhoogd met 125%

De naam voor de derde partij voorheen scotch double wordt Brabants Dubbel. Voor dit onderdeel geldt ook het carambole puntensysteem (max.10 punten) bij winst.

De reglementen worden toegezonden na ontvangst van het inschrijfformulier. De factuur wordt gezonden na het indelen van de poules.

Poules worden geografisch ingedeeld.

Vorm samen met je familie, vrienden of biljartmaatjes, man of vrouw een team. 2 spelers per avond een team kan minimaal 2 en maximaal 4 spelers inschrijven.

 

DOE MEE EN WORDT KAMPIOEN VAN DE PROVINCIE NOORD-BRABANT.

 

Namens de commissie OBK

Rinus Vorstenbosch, Karel Swarts, Ad Koolen, Henk Vos, Maria Blom.

 

Reglement OBK 2020
Inschrijfformulier OBK 2020
Website OBK 2020

 

Inschrijving is open vanaf 1 januari 2020.

 

 

Terugblik eerdere edities

Het was een groot succes in de zomer van 2016: de pilot van de open Provinciale Kampioenschappen driebanden klein voor tweetallen in Noord-Brabant.

Wat was er nu zo bijzonder aan deze toernooiserie? In de eerste plaats de kledingeisen. Geen verplichting van pantalon, gilet of strikje, maar lekker spelen in je eigen kloffie. Daarbij werd gespeeld in de onder jongeren populaire variant driebanden, waar het de bedoeling is dat de ballen elkaar raken nadat minimaal drie banden van het biljart zijn geraakt. Kortom, een best ‘stoere biljartvariant! En er werd gespeeld niet door individuele spelers, maar in teams – waarbij bij iedere wedstrijd twee spelers per team mochten spelen. Alles om de gezelligheid te verhogen, en te zorgen voor een laagdrempelig toernooi dat niet alleen leuk is voor biljarters die allang bij de KNBB competitie spelen, maar juist ook voor ongeorganiseerde sporters, of spelers van collegabonden.

Een van de belangrijkste pluspunten van dit toernooi kwam naar voren uit de evaluatie: liefst 18.4% van de deelnemers was geen lid van de KNBB! En dat was precies de insteek van dit toernooi: kweken van interesse en zorgen voor een leuk toernooi juist voor diegenen die nog helemaal geen lid zijn van de KNBB/die (nog) niet in competitieverband driebanden.

Om al deze redenen besloot Noord-Brabant het OPK voort te zetten. Een nieuwe editie vond plaats in de zomermaanden van 2018. Wederom een succes! En ook 2019 was een succes. En op basis van de al genoemde evaluatie, met flink wat aanpassingen, zodat het nog leuker zou worden dan de eerste keer:

  • Spelen in ECHT koppel format: naast individueel, ook scotch double (punt gemaakt? Het volgende punt is voor je teammaat!)
  • Nog meer vrijheid om data en tijden te kunnen kiezen. Spelen dus wanneer jij wilt!
  • Spelen in gezelligheid en een losse sfeer. Driebanden als avondje uit!
  • Open voor iedereen, ook voor niet-KNBB leden.
  • Je kunt ook meedoen als je zelf niet zo goed speelt – in dat geval hoef je minder punten te maken!

 

Relevante links:

Website Open Brabants Kampioenschap 2019
Inschrijving & wedstrijdreglement 2019
Facebook-pagina OPK Noord-Brabant
Terugblik OPK Noord-Brabant 2016
Ervaringen spelers & organisatie OPK Noord-Brabant 2016
 


 

 

Initiatieven Koppelbiljart Laagdrempelig
Volg ons online