Ook bij Coupe d'Europe Nederlandse titelverdediger

Raymund Swertz verdedigt met het Franse Douarnenez titel in Coupe d'Europe

30 maart 2019

Niet alleen de Nederlandse poolbiljarter Niels Feijen verdedigt dit weekend een grote internationale titel (bij de World Pool Masters). Ook bij de klassieke spelsoorten moet een Nederlander flink aan de bak om de titel te kunnen behouden: Raymund Swertz.

Bij de finale van de Coupe d'Europe, de Europa Cup voor landenteams in klassieke spelsoorten, speelt Swertz wederom voor het Franse team van Douarnenez Sport Billard, dat vorig jaar debuteerde in de Europa Cup - en direct het goud greep in de finale tegen titelhouder DBC Bochum. Raymund Swertz versloeg in die finale Sam van Etten met 250-116 in 1 beurt!

 

 

Met DBC Bochum is direct een grote concurrent van Douarnenez genoemd; ook dit jaar speelt DBC Bochum weer met de sterke Sam van Etten. Maar Raymund en Sam zijn niet de enige Nederlanders, want ook het team van de Nederlandse landskampioen de Picardie doet mee, Zaterdag om 13:00 is er voor de Nederlandse biljartliefhebbers een prachtige wedstrijd: tussen de Picardie en het DBC Bochum van Sam van Etten. De Picardie, bestaande uit Van Bochem, Bongers, Timmers en Tull, is het toernooi goed begonnen met een 4-2 overwinning op Oissel.

 

 

Er wordt volgens traditie gespeeld op de locatie van de kampioen, ditmaal dus in Douarnenez. Wedstrijden zijn live te zien via Kozoom.

Meer informatie over de Coupe d'Europe:

Vooruitblik naar de Coupe d'Europe (CEB)
Alle informatie over de Coupe d'Europe
Updates & foto's (KNBB Facebook)
Updates & foto's (Coupe d'Europe eventpagina)
 

Tekst: KNBB
Poster: CEB

Carambole/libre Europa Swertz, Raymund
Volg ons online