Jonge winnaars bij NK’s Bankpool, One Pocket & Scotch Double

In Wagenings drieluik met sterke velden en veel gezelligheid was er goud voor Pepijn de Wit (Bankpool), Mike van Berkel (One Pocket) en Yannick & Quinten Pongers (Scotch Double)

13 december 2022

De - sowieso volgens de organisatoren van Poolcafé Infinity - gezelligste NK’s Pool van het jaar zitten er weer op!

Vrijdag 9 december werd in Wageningen het NK Bankpool gespeeld, zaterdag 10 december het NK One Pocket en zondag 11 december het NK Scotch Double. Gewoonlijk geldt deze toernooireeks van drie dagen als afsluiting van het pooljaar, al was het ditmaal net iets eerder in december.

 

 

De sfeer was er niet minder om! In de voor deze events kenmerkende combinatie van gezelligheid en willen presteren, kende het deelnemersveld weer volop toppers, en ook jonge toppers. En die gingen voor een belangrijk deel met de prijzen aan de haal!

Het eerste goud was voor Pepijn de Wit bij het NK Bankpool. In de halve finales (met als prachtige affiches Pepijn de Wit-Mika van Berkel en Alex Lely-Jelle Kijlstra) versloeg Pepijn eerst Mika met 3-2 en vervolgens in de finale Jelle met 3-1.

 

 

In het NK One Pocket was Tim Jonkman ijzersterk, in ieder geval tot en met de halve finale tegen nieuwbakken Ziggo Sport commentator Pascal de Smit. Tim staat er sowieso om bekend dat hij meer disciplines beheerst dan alleen 8-ball, 9-ball, 10-ball of straightpool, getuige ook zijn titel van eerste Nederlands Kampioen Chinese pool ooit. Maar in de finale van het NK One Pocket moest hij niettemin het hoofd buigen voor de jonge Mika van Berkel, die na zijn brons in het Bankpool nu het goud te pakken had.

 

 

Het slotstuk van dit driedaagse festijn betrof het NK Scotch Double – dat met de broers Quinten & Yannick Pongers een echt dreamteam had als winnaars. De broers, die steeds meer oprukken naar de Nederlandse top en daar ook steeds vaker op elkaar stuiten, deden het ditmaal zij aan zij. Voor één keer niet onder de naam ‘Dutch Poolbrothers’ maar als Spuit 11 en 12: mooi goud voor deze toekomst van het Nederlandse pool.

Zich bewust van de internationale following van de broers, sprak Quinten na afloop op social media: “Dutch Champion Scotch Double 8-ball with Yannick! After an incredible exhausting and long day, we won the final 5-1 at 3:45 am!! This is our second Dutch title in the men's division and we are super happy with it. Thanks to KNBB, Poolcafé Infinity and OrangeForks Productions for making this a great event!”

 

 

Een dag eerder was de reactie van Mika van Berkel ongeveer even enthousiast: “Dutch Champion One Pocket! Really nice feeling. I had a really nice weekend here in Wageningen. It started with Bankpool were I played pretty well and beat some good players. Eventually I lost in the semifinals. On Saturday One Pocket started, where I played really decent and I didn’t lose a single match. At the end I beat Tim Jonkman for the Title, which was a very good fight. Looking forward for 2023!”

 

Uitslagen + livestreams:

Uitslagen NK Bankpool
Uitslagen NK One Pocket
Uitslagen NK Scotch Double

 

Tekst: KNBB
Poster: Poolcafé Infinity
Archieffoto Pepijn de Wit: Hague 5
Overige foto’s: social media Quinten & Mika

 

NK Poolbiljart
Volg ons online