Pascal de Smit co-commentator Mosconi Cup op Ziggo Sport

Commentator van Eurotour-uitzendingen op Eyecons en vaste commentator bij pooluitzendingen bij Orange Forks Productions maakt stap naar tv.

In gesprek met Pascal over zijn werk als commentator - én over de Mosconi Cup.

21 november 2022

 

Hoi Pascal. Je hebt mooi nieuws te melden op het commentaarvlak. Wat is dat nieuws?

Jazeker: ik ben de co-commentator bij de aankomende Mosconi Cup op Ziggo Sport!

 

 

Dat is wel echt een mooie stap, zeg! Toen we als KNBB begonnen met de commentaarploeg van de Eurotour op Eyecons was ons doel “een talentpool van commentatoren opzetten om zo op termijn hopelijk nieuwe commentaarplekken op tv te vullen, bijvoorbeeld bij Ziggo Sport.” Ben jij de eerste die deze route volgt, of nemen we dan te veel credit naar ons toe?

Nou misschien iets te veel, haha, maar ik hoop dat het komt omdat ik de afgelopen jaren actief in commentaar ben geweest - bij voornamelijk Orange Forks Productions en natuurlijk de Eurotour op Eyecons.

Ook een special mention naar de Captain Europe, Alex Lely die mijn naam in de hoed heeft gedaan bij zijn afwezigheid!

 

 

Wat zijn je doelen als commentator?

Nou mijn ultieme doel is om de kijker mee te kunnen nemen in de beleving van het moment en om het vermakelijk te maken, maar dat is natuurlijk ook smaakgevoelig. 

Ik heb ooit een berichtje van Nick van den Berg gehad die zei dat zijn finale nog spannender was om naar te kijken door het commentaar. Dat is wat mij betreft het grootste compliment die je kunt krijgen als commentator. Ook hoop ik dat het begrijpelijk voor nieuwe fans is en de sport hopelijk kan groeien.

Verder hoop ik dat niet iedereen het geluid van zijn tv hoeft uit te zetten, haha!

 

 

De uitzendtijden op Ziggo Sport van de Mosconi Cup zijn enorm. Waar kijk jij het meeste naar uit?

Naar alles! Ik probeer de afgelopen jaren goed op de hoogte te blijven van alle ins and outs rondom professioneel pool, waar de Mosconi natuurlijk best een groot aandeel in heeft, helemaal vanwege het ranking systeem.

Wat wel extra speciaal is, dat dit jaar Earl “the Pearl” Strickland mee doet. Waarschijnlijk zijn laatste Mosconi ooit gezien zijn leeftijd. Dat is wel echt iets waar ik als commentator (en als fan) erg naar uit kijk. Je weet nooit wat er gaat gebeuren als Earl in de buurt is. Living legend! 

Er was natuurlijk ook een heel drama zoals elk jaar om de wildcard picks, dus ben heel benieuwd hoe dat alles gaat lopen.

Het wordt sowieso weer heel leuk om naar te kijken en hopelijk dus ook om naar te luisteren.

 

 

Tekst: KNBB
Archieffoto Eyecons: KNBB
Pascal aan tafel bij NK Pool: Melissa Kuys-Rademakers
Pascal bij Orange Forks Productions: Stefan Osnabrug

Mosconi Cup Poolbiljart Ziggo Sport
Volg ons online