Jaspers en De Bruijn vanaf donderdag op WK Teams

“We kennen elkaar al zo lang. Geweldig om samen Nederland te mogen vertegenwoordigen!”

21 februari 2018

VIERSEN - Het Duitse Viersen is er wederom klaar voor: het gastheerschap voor de beste driebanden spelers van de wereld. In teams van twee, namelijk de twee beste spelers van de landelijke rankings, zullen deze teams tegen elkaar de strijd aanbinden. Het wereldkampioenschap voor teams, dus – gespeeld in het spectaculaire scotch double format. (Waarin spelers om de beurt stoten: spectaculair voor het publiek en ook voor de spelers zelf, omdat niemand lang hoeft te blijven zitten.) Voorronden beginnen op donderdag 22 februari, de finale is op zondag 25 februari.

 

In 2016 won Nederland hier de titel met een bejubelde titel van Dick Jaspers & Jean van Erp. Vorig jaar was er in de kwartfinales een unicum: Nederland A tegen Nederland B! En ook dit jaar behoort Nederland, met in het team Dick Jaspers & Jean Paul de Bruijn, weer tot de favorieten.

 

 

De Bruijn: “Ik heb er veel zin in. Temeer omdat het met mijn leeftijdsgenoot Dick Jaspers is. We kennen elkaar al 40 jaar. Het is heel leuk om nu eens in plaats van concurrenten, gezamenlijk als team Nederland te kunnen vertegenwoordigen.”

“Wat betreft het format scotch double. Daar heb ik in wedstrijdverband nog geen ervaring mee, al hebben Dick en ik er wel al op getraind. Sowieso voelen wij elkaar zeer goed aan, dus ik verwacht dat dit geen problemen gaat opleveren.”

 

 

Jaspers: “In 2016 was het natuurlijk een groot feest. De straat van Jean van Erp was één grote supportersclub, en ook in Viersen zelf was er flink wat publiek. Dit verwacht ik nu weer, zeker nu het scotch double format langzamerhand wat meer ingeburgerd raakt."

 

 

"Je moet het echt samen doen, je bent echt afhankelijk van elkaar. Stel dat je een bal mooi op serie hebt liggen, dan is het nu de volgende stoot voor de ander in plaats van voor jou – en dat is een wereld van verschil.”

 

“Ik ben goed in vorm, en ik hoop Jean Paul mee te kunnen trekken in deze goede vorm. We zijn allebei 52, hij en ik zijn eigenlijk de enige twee overgeblevenen op topniveau van onze generatie. We zijn gezamenlijk opgeklommen in de jeugd. Jean Paul heeft een geweldige internationale ervaring, ook in het bandstoten waar hij één van de besten van de wereld is.”

“Onze kansen zijn zeker niet slecht. De voorronde met Ecuador, Oostenrijk en Egypte moeten we kunnen overleven, maar dan bij de laatste acht teams zijn eigenlijk alleen nog maar sterke landen over. We nemen het in ieder geval erg serieus, en hebben er veel zin in.”

De eerste wedstrijd voor Nederland op het WK Driebanden voor Teams in Viersen is donderdag 22 februari om 16:00 tegen Ecuador.

 

 

Website van de organisatie, incl. wedstrijdschema en live stream
Website German Tour, incl. posters
WK 2017 vooruitblik
Video finale WK 2016 (gewonnen door Jaspers & Van Erp)

 

Tekst: Rolf Slotboom
Archieffoto’s Dick Jaspers & Jean Paul de Bruijn ©Ton Smilde, archieffoto’s WK 2016 ©Kozoom, uitgelichte archieffoto De Bruijn & Jaspers samen aan tafel ©Henry Thijssen

Bruijn, Jean Paul de Internationaal Jaspers, Dick
Volg ons online