Nederland A te sterk voor Nederland B

Titelhouder in halve finale tegen Denen

04 mei 2017

BRANDENBURG – Het Nederlands A team, titelhouder op het Europees kampioenschap met Dick Jaspers en Raimond Burgman, heeft de halve finale bereikt door een overwinning op het B-team van Nederland: 40-26 in 25 beurten. Morgen, vrijdag, in de halve finale, speelt Nederland om 11.30 uur tegen Denemarken met Allan Schröder en Lars Dunch.

De andere halve finale gaat tussen Griekenland en Turkije A. Het Duitse thuisteam, de Belgen met Frédéric Caudron en Steven van Acker, Frankrijk en het Turkse B-team met Semih Sayginer werden uitgeschakeld in de kwartfinales.

 

 

De Europese kampioen Nederland kwam in de derby tegen Oranje B, met Jean van Erp en Dave Christiani niet echt in gevaar. Het stond al snel 13-2, 20-10 na negen beurten en uiteindelijk konden Jaspers en Burgman het soepel afmaken.

Griekenland, dat als beste runner-up mee naar de kwartfinales ging, verraste met winst op België (40-31 in 22). De Fransen kwamen na een grote achterstand tegen Denemarken nog ver terug, maar struikelden net voor de finish: 40-37 in 32. Turkije A won moeiteloos van Turkije B met 40-14 in 17, de beste partij uit de kwartfinales.

Vrijdag 11.30:
Nederland A-Denemarken
Griekenland-Turkije A
Alles live op kozoom.com
 

Tekst: Frits Bakker
Foto's: Ton Smilde/Kozoom

Driebanden EK Koppelbiljart
Volg ons online