Het mooiste pooltoernooi van Nederland in de mooiste setting

Het Jumbo NK Pool 2024 start vrijdag! Regerend kampioenen Niels Feijen en Nick van den Berg en razendsnel opkomend talent Yannick Pongers blikken vooruit

11 januari 2024

Het wordt wederom een geweldig spektakel: het Jumbo NK Pool 2024. Tussen 12 en 14 januari 2024 is het Beneluxtheater in Berlicum het toneel van de beste poolspelers van Nederland, die om een totale prijzenpot van €25.000 gaan strijden in het NK 8-ball en het NK 9-ball. De finale van dat laatste event wordt LIVE uitgezonden op RTL7 van 16:00-18:00.

Reserveer nu het nog kan je kaarten voor één of meerdere van de drie dagen via deze link: https://biljartevenementen.nl/nk-pool-tickets/ Als KNBB-lid krijg je 10 euro korting met code ‘knbbgast10’ waardoor je gratis op de tribune zit!*

We spraken met de regerend kampioenen Nick van den Berg (regerend kampioen 8-ball), Niels Feijen (regerend kampioen 9-ball, tevens sinds kort onderdeel van de prestigieuze BCA Hall of Fame) en met het ook internationaal razendsnel opkomende talent Yannick Pongers, allen onderdeel van TeamNL, over hun verwachtingen.

 

 

Niels, Nick & Yannick. Hoe is jullie vorm, en wat zijn jullie verwachtingen? Wanneer zijn jullie tevreden?

Niels: “Het doel is nog steeds twee titels halen, maar met één titel ben ik al dik tevreden.”

Nick: “Qua prestaties ga ik voor twee keer goud. De laatste weken is mijn vorm ijzersterk. Tevreden zal ik zijn wanneer ik voor mijn gevoel heb genoten en alles heb gegeven wat er op dat moment in me zit.” 

Yannick: “Ik ben tevreden wanneer ik mijn beste spel laat zien en dan zie ik wel of het genoeg is om te winnen.”

 

“Qua prestaties ga ik voor twee keer goud. De laatste weken is mijn vorm ijzersterk"
Nick van den Berg

 

Yannick, jij hebt de laatste jaren een ongekende sprong voorwaarts gemaakt, ook internationaal. Voor jou wacht in ronde 1 van het koningsnummer, het 9-ball, direct titelverdediger en topfavoriet Niels Feijen. Het is knock-out, en je speelt niet het NK 8-ball, dus de kans bestaat dat jouw eindronde van het NK er na één wedstrijd op zal zitten. Wat ga jij doen om Niels uit te schakelen, waar denk je hem pijn te kunnen doen?

Yannick: “Ik denk dat Niels niet veel zwakheden heeft en ik ga dus proberen er gelijk op te zitten. Ik zal de hele wedstrijd scherp moeten zijn.”

 


 

Niels en Nick, als twee van de internationaal meest gelouterde spelers die Nederland ooit heeft gekend: hoe zie jullie de ontwikkeling van Yannick? Waar kan hij gaan eindigen, en waarmee moet hij rekening houden als hij nog meer dan hij nu al doet de internationale top wil halen?

Niels: “Yannick is een nu al een hele goede speler en zelfs wereldkampioen junioren. Ik denk dat hij aan veel meer internationale toernooien mee zal moeten gaan doen om zich echt te gaan meten en proberen het maximale eruit te halen. Daarnaast is hij op dit moment nog vooral een front runner en als het niet loopt, wil hij zijn kopje nog wel eens laten hangen en opgeven. Daar kan hij nog winst halen. Dus als hij meer "grit" gaat ontwikkelen, kan hij erg ver komen denk ik.”

Nick: “The road to the top is lang en met vele hindernissen. Het is belangrijk dat je de motivatie behoudt om beter te worden en bezig blijft met je eigen ontwikkeling. De juiste keuzes maken. Yannick heeft in een korte tijd laten zien dat hij hard werkt en veel talent heeft. Als hij op deze manier door blijft gaan, zie ik in hem een groot kampioen.”

 

"Als hij op deze manier door blijft gaan, zie ik in hem een groot kampioen”
Nick van den Berg over Yannick Pongers

 

Vorig jaar was het ongekend spannend. Veel wedstrijden hill-hill, Niels die steeds terugkwam uit achterstand, Nick die in het 8-ball te sterk was voor Niels en bijna letterlijk een gat in de lucht sprong. Wat is jullie bijgebleven van dat jaar?

Nick: “Natuurlijk is de winst van het 8-ball me bijgebleven, maar ook de 9-ball pot tegen Niels waar ik één foutje maakte om anders te wedstrijd binnen te slepen is mij bijgebleven. Zelf vond ik de sfeer zo mooi dat ik zondag ook naar de arena ben gereden om live de finale van het 9-ball te bekijken."

 


 

Niels: “De spanning en sfeer waren zeer goed. Het publiek zat er dicht op dus de ambiance was heel close en gaaf. Voor de sport waren de wedstrijden vorig jaar echt super en helemaal voor tv. Voor mij persoonlijk is het laatste rack versus Ivo in de halve final 8-ball bijgebleven, en uiteraard de twee keer winst met 9-ball in de halve en finale, beide na een 1-5 achterstand."

 

“De live-uitzending van de finale op RTL7 is sowieso fantastisch voor de sport. Als eerste proberen erbij te zitten. Dan ten tweede gelijk weer vergeten en focus leggen op het proces en niet live tv. Hopelijk zijn het mooie finales, die veel goeds doen voor de sport in NL!”
Niels Feijen

 

Voor het eerst in de geschiedenis gaat een finale van het NK Pool live op openbare Nederlandse tv te zien zijn, op RTL7. Hoe vinden jullie dat? En, gaat het nog van invloed zijn op spelers, spanning etc. dat heel Nederland jou live een finale kan zien spelen?

Yannick: “Van tevoren denk ik er wel een beetje aan, maar wanneer ik in de wedstrijd zit ben ik gefocust op het spel.”

Niels: “Sowieso fantastisch voor de sport. Als eerste proberen erbij te zitten. Dan ten tweede gelijk weer vergeten en focus leggen op het proces en niet live tv. Hopelijk zijn het mooie finales, die veel goeds doen voor de sport in NL!”

Nick: “Geweldig natuurlijk, zondag zappers zien het dan sneller voorbijkomen. En ik schat in dat veel mensen blijven hangen op RTL7 om te zien hoe leuk poolen is en hoe hoog het niveau is. Zou mooi zijn als ik in de finale kom maar zo zijn er nog 7 die dat willen en stuk voor stuk sterk voor de dag willen komen.”

 

“Er zijn veel sterke spelers in de kwartfinales en het hangt echt af van verschillende factoren zoals de break. Meestal waar Niels, Marc en Nick meedoen behoren zij tot de topfavorieten”
Yannick Pongers

 Foto's van de voorlaatste editie van het Jumbo NK Pool, de laatste keer in het Beneluxtheater (waar ook nu het Jumbo NK Pool weer gaat zijn), met Marc Bijsterbosch & Marco Teutscher. Foto's ©Stefan Osnabrug

 

Zoals jullie weten is de tv-uitzending op RTL7 mede te danken aan Lotto. In het kader van een klein gokje vooraf: wie gaat volgens jullie het podium bij beide events eruit zien, wie zijn jullie favorieten voor het eremetaal?

Nick: “Ikzelf.”

Yannick: “Er zijn veel sterke spelers in de kwartfinales en het hangt echt af van verschillende factoren zoals de break. Meestal waar Niels, Marc en Nick meedoen behoren zij tot de topfavorieten.”

Niels: “Het is dit jaar een sterker bezet veld bij de kwartfinales, dus hoe dan ook wordt het kwaliteit in de finale. Wie er favoriet is, mogen de anderen zeggen. Ik weet alleen wat mijn doel is.” :)

 

"Wie er favoriet is, mogen de anderen zeggen. Ik weet alleen wat mijn doel is.” :)
Niels Feijen

 


 

Vorig jaar was het Jumbo NK Pool nog in Heesch en waren de tribunes redelijk goed gevuld, dit jaar is het in Berlicum en is het doel dat we op alle dagen een volle bak gaan hebben, zeker ook bij de finale op RTL7. Kunnen jullie het belang beschrijven van een vol huis voor poolen in Nederland?

Yannick: “Poolen is een relatief kleine sport in Nederland en het zou mooi zijn als mensen die live meekijken het ook gaan zien als een aantrekkelijke sport, en uiteindelijk de waardering krijgt die het verdient.”

Niels: “Volle tribunes i.c.m. een top wedstrijd is de perfecte mix voor succes! Ik hoop dat zo veel mogelijk spelers, vrienden en familie leden erop af komen en in het midden willen zitten.” :)

Nick: “Een uitzending zonder publiek, dat kan echt niet. hierbij dan ook de oproep: kom allen naar Berlicum! Het mooiste pooltoernooi van Nederland in de mooiste setting. Op vrijdag wordt je verwend met maar liefst 8 wedstrijden. En de spannende halve en finales op zaterdag en zondag. De KNBB en Biljart Evenementen Nederland gaan er hoogstwaarschijnlijk weer een feestje van maken.”

 

"Kom allen naar Berlicum! Het mooiste pooltoernooi van Nederland in de mooiste setting. Op vrijdag wordt je verwend met maar liefst 8 wedstrijden. En de spannende halve en finales op zaterdag en zondag. De KNBB en Biljart Evenementen Nederland gaan er hoogstwaarschijnlijk weer een feestje van maken.”
Nick van den Berg

 

Reserveer nu je kaarten voor het Jumbo NK Pool 2024

Nog maar één dag tot het Jumbo NK Pool 2024 in het Beneluxtheater in Berlicum! Reserveer nu het nog kan je kaarten via deze link: https://biljartevenementen.nl/nk-pool-tickets/

Als KNBB-lid krijg je 10 euro korting met code ‘knbbgast10’ waardoor je gratis op de tribune zit!*

 

Infopagina Jumbo NK Pool 2024

Alle info over het Jumbo NK Pool, incl. links naar streams, links naar tickets en links naar artikelen over het Jumbo NK Pool vindt u hier: www.knbb.nl/agenda/jumbo-nk-pool-2024

 


 

* Kortingscode is maar één keer per transactie te gebruiken. Dus als je in één keer drie kaarten koopt voor vrij, za en zo, of de passe-partout voor €25, dan krijg je ‘maar’ 10 euro korting op het totaalbedrag. Dus als je als KNBB-lid meerdere dagen zou komen, kun je het best per speeldag apart afrekenen – dan ben je het gehele Jumbo NK Pool gratis aanwezig. Kortingscodes worden gecontroleerd op KNBB-lidmaatschap.

 

 

Tekst: KNBB
Banners Jumbo NK Pool 2024: KNBB Sectie Pool
Foto's voorgaande editie in Heesch: Melissa Kuys-Rademakers
Foto's laatste keer in Berlicum: Stefan Osnabrug
Uitgelichte foto Nick van den Berg TeamNL: Stefan Osnabrug
Foto's Yannick Pongers: Predator


 

Berg, Nick van den Feijen, Niels Jumbo
Volg ons online