Niels Feijen maakt favorietenrol waar en pakt titel bij Jumbo NK 9-ball

In zowel de halve finale als de finale kwam Feijen op grote achterstand, maar hij knokte zich twee keer terug en werd zo Nederlands Kampioen bij het 9-ball

22 januari 2023

HEESCH - De eerste halve finale ging tussen titelverdediger Marc Bijsterbosch en uitdager Quinten Pongers. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op maar bij een 4-4 stand wist Bijsterbosch een extra versnelling te vinden waardoor hij niet meer te stoppen was: 9-4.

 
 

In de tweede halve finale moest Niels Feijen het opnemen tegen Tim de Ruijter. Tim begon zeer sterk en wist met een 4-0 en 5-1 voorspong Niels maximaal onder druk te zetten. Niels probeerde uit alle macht de achterstand in te lopen maar wist het verschil nooit kleiner dan twee racks te krijgen. Een ultieme krachtsinspanning was nodig om een 5-8 achterstand in te lopen. En die kwam er, geholpen door een enkele kleine foutjes van Tim. Het spannende gevecht had het uiterste van Niels gevraagd, maar hij plaatste zich met een 9-8 overwinning uiteindelijk toch voor de finale.

 


 

Met een finale tussen Marc Bijsterbosch en Niels Feijen was de climax van het 9-ball toernooi er eentje tussen de twee beste Nederlandse spelers op de internationale ranking. Een prachtig affiche dus, waar de zaal in De Pas in Heesch voor was volgestroomd. Voor een volle tribune ging Marc furieus van start en zetten een 4-0 voorsprong op het scorebord. Het was duidelijk dat de regerend kampioen er alles aan zou doen om Feijen van zich af te houden en bij een 5-2 stand was hij goed op weg voor titelprolongatie. Maar Feijen gaf zich niet gewonnen. Hij liet zien waarom hij ‘de Terminator’ wordt genoemd en wist maar liefst zeven racks op rij te winnen en speelde zich met grote overtuiging naar een 9-5 overwinning.

 
 

Daarmee had Feijen waarvoor hij gekomen was: de titel Nederlands Kampioen 9-ball. Het was voor het toegestroomde publiek en de tv-kijkers prachtig om te zien hoe moeilijk de andere spelers het Feijen wisten te maken en hoe sterk zijn verweer was. Een mooi einde van een succesvol NK 2023!

 

 

Info Jumbo NK Pool 2023

Livescores Cuescore 8-ball
Livescores Cuescore 9-ball
Infopagina Jumbo NK Pool
Alle artikelen Jumbo NK Pool
 

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto’s: Melissa Kuys-Rademakers

Feijen, Niels Jumbo NK
Volg ons online