Er komt weer een Open Provinciaal Kampioenschap!

De Open Provinciale Kampioenschappen gaan deze zomer weer van start in Noord-Brabant!

Gezellig biljarten in koppels, laagdrempelig en zonder kledingeisen, om titel “Beste Team van de Provincie”. Inschrijven tot 1 maart 2018!

08 januari 2018

Het was een groot succes in de zomer van 2016: de pilot van de open Provinciale Kampioenschappen driebanden klein voor tweetallen in Noord-Brabant.

Wat was er nu zo bijzonder aan deze toernooiserie? In de eerste plaats de kledingeisen. Geen verplichting van pantalon, gilet of strikje, maar lekker spelen in je eigen kloffie. Daarbij werd gespeeld in de onder jongeren populaire variant driebanden, waar het de bedoeling is dat de ballen elkaar raken nadat minimaal drie banden van het biljart zijn geraakt. Kortom, een best ‘stoere biljartvariant! En er werd gespeeld niet door individuele spelers, maar in teams – waarbij bij iedere wedstrijd twee spelers per team mochten spelen. Alles om de gezelligheid te verhogen, en te zorgen voor een laagdrempelig toernooi dat niet alleen leuk is voor biljarters die allang bij de KNBB competitie spelen, maar juist ook voor ongeorganiseerde sporters, of spelers van collegabonden.

Een van de belangrijkste pluspunten van dit toernooi kwam naar voren uit de evaluatie: liefst 18.4% van de deelnemers was geen lid van de KNBB! En dat was precies de insteek van dit toernooi: kweken van interesse en zorgen voor een leuk toernooi juist voor diegenen die nog helemaal geen lid zijn van de KNBB/die (nog) niet in competitieverband driebanden.

 

 

Om al deze redenen heeft Noord-Brabant besloten het OPK voort te zetten. Een nieuwe editie dus, in de zomermaanden van 2018. En op basis van de al genoemde evaluatie, met flink wat aanpassingen, zodat het nog leuker wordt dan de vorige keer:

  • Spelen in ECHT koppel format: naast individueel, ook scotch double (punt gemaakt? Het volgende punt is voor je teammaat!)
  • Nog meer vrijheid om data en tijden te kunnen kiezen. Spelen dus wanneer jij wilt!
  • Spelen in gezelligheid en een losse sfeer. Driebanden als avondje uit!
  • Open voor iedereen, ook voor niet-KNBB leden.
  • Je kunt ook meedoen als je zelf niet zo goed speelt – in dat geval hoef je minder punten te maken!

Is er ook nog iets te winnen? Jazeker!

  • 1e prijs € 250,00
  • 2e prijs € 150,00
  • 3e prijs € 100,00

Daarnaast nog vele prijzen in de gratis verloting; je inschrijfnummer is het lotnummer. Prijzen: als setjes biljart ballen, biljart keus, biljarthandschoentjes en leuke andere accessoires. In 2016 was één van de prijzen een gratis workshop door Christ van der Smissen!

 

 

Alle relevante links op een rij:

Alle info over het OPK Noord-Brabant 2018
Inschrijving + reglementen OPK Noord-Brabant 2018
Veelgestelde vragen OPK Noord-Brabant 2018

Facebook-pagina OPK Noord-Brabant

Terugblik OPK Noord-Brabant 2016
Ervaringen spelers & organisatie OPK Noord-Brrbant 2016
 

 

Initiatieven Koppelbiljart Laagdrempelig
Volg ons online