Er komt weer een Open Provinciaal Kampioenschap!

De Open Provinciale Kampioenschappen gaan deze zomer weer van start in Noord-Brabant!

Gezellig biljarten in koppels, laagdrempelig en zonder kledingeisen, om titel “Beste Team van de Provincie”. Inschrijving is verlengd t/m 24 maart 2019!

20 februari 2019

Het was een groot succes in de zomer van 2016: de pilot van de open Provinciale Kampioenschappen driebanden klein voor tweetallen in Noord-Brabant.

Wat was er nu zo bijzonder aan deze toernooiserie? In de eerste plaats de kledingeisen. Geen verplichting van pantalon, gilet of strikje, maar lekker spelen in je eigen kloffie. Daarbij werd gespeeld in de onder jongeren populaire variant driebanden, waar het de bedoeling is dat de ballen elkaar raken nadat minimaal drie banden van het biljart zijn geraakt. Kortom, een best ‘stoere biljartvariant! En er werd gespeeld niet door individuele spelers, maar in teams – waarbij bij iedere wedstrijd twee spelers per team mochten spelen. Alles om de gezelligheid te verhogen, en te zorgen voor een laagdrempelig toernooi dat niet alleen leuk is voor biljarters die allang bij de KNBB competitie spelen, maar juist ook voor ongeorganiseerde sporters, of spelers van collegabonden.

Een van de belangrijkste pluspunten van dit toernooi kwam naar voren uit de evaluatie: liefst 18.4% van de deelnemers was geen lid van de KNBB! En dat was precies de insteek van dit toernooi: kweken van interesse en zorgen voor een leuk toernooi juist voor diegenen die nog helemaal geen lid zijn van de KNBB/die (nog) niet in competitieverband driebanden.

 

 

Om al deze redenen besloot Noord-Brabant het OPK voort te zetten. Een nieuwe editie vond plaats in de zomermaanden van 2018. Wederom een succes! En op basis van de al genoemde evaluatie, met flink wat aanpassingen, zodat het nog leuker zou worden dan de eerste keer:

  • Spelen in ECHT koppel format: naast individueel, ook scotch double (punt gemaakt? Het volgende punt is voor je teammaat!)
  • Nog meer vrijheid om data en tijden te kunnen kiezen. Spelen dus wanneer jij wilt!
  • Spelen in gezelligheid en een losse sfeer. Driebanden als avondje uit!
  • Open voor iedereen, ook voor niet-KNBB leden.
  • Je kunt ook meedoen als je zelf niet zo goed speelt – in dat geval hoef je minder punten te maken!

 

Het goede nieuws: ook in 2019 gaat de OBK weer gewoon door! Heel veel dingen zijn exact hetzelfde als vorig jaar; wel enkele kleine aanpassingen die je kunt zien in het reglement van 2019.

Alle informatie over het OBK 2019 is te vinden op deze website.

Inschrijving is verlengd t/m 24 maart!

Relevante links:

Website Open Brabants Kampioenschap 2019
Inschrijving & wedstrijdreglement 2019
Facebook-pagina OPK Noord-Brabant
Terugblik OPK Noord-Brabant 2016
Ervaringen spelers & organisatie OPK Noord-Brabant 2016

 

Initiatieven Koppelbiljart Laagdrempelig
Volg ons online