Vlotte start voor Team NL op EK in Ankara

Het team van Nederland 2 met Glenn Hofman en Barry van Beers is het Europees kampioenschap uitstekend gestart. Het oranjeteam won van Zwitserland en speelt later om de teamwinst nog tegen Spanje 1 met Ruben Legazpi en Sergei Jimenez. Nederland 1 speelt zijn eerste wedstrijd om 13.00 uur vandaag, dinsdag, tegen Noorwegen.

16 april 2024

ANKARA – Het eerste Nederlandse optreden op het Europees kampioenschap driebanden in Ankara was goed voor een eerste overwinning van Team NL. Glenn Hofman en Barry van Beers, spelend voor Nederland 2, versloegen hun Zwitserse tegenstanders in de eerste van twee poulewedstrijden.

Glenn Hofman was te sterk voor Cetin Behzat met 40-21 in 22 beurten met een serie van 7 en 1.818 gemiddeld. Barry van Beers had één beurtje meer nodig voor winst tegen Kenan Canturk: 40-20 in 23 beurten. Daardoor leidt Nederland 2 nu in zijn groep, waarin verder ook Spanje 1 speelt, de nummer twee van het laatste WK landenteams in Viersen. Vanavond om 18.00 uur Turkse tijd (17.00 in Nederland) speelt Glenn Hofman tegen Ruben Legazpi en Barry van Beers tegen Sergio Jimenez. Alleen de winnaar van de poule gaat over naar de knock-out ronden met 8 teams.

Het team van Nederland 1 opent het toernooi om 14.00 uur (13.00 in Nederland) tegen Griekenland 2. Jean Paul de Bruijn staat tegenover de jonge Dimitrios Seleventas, Jeffrey Jorissen speelt tegen Dionisis Tsokantas. Ook in deze groep speelt Portugal 1 met Manuel Rui Costa en Jose Miguel Soares. Nederland 1 speelt om 18.00 uur tegen de Portugezen (Nederlandse tijd 17.00). Portugal won in deze groep de eerste wedstrijd tegen Griekenland 2 met 2-0.

De eerste plaats op dit Europees kampioenschap is goed voor 4000 euro, de nummer 2 krijgt 2500 euro, de nummers 3 nog 1200 euro.

Het Belgische tweede team leed in zijn groep een verrassende nederlaag. Eddy Merckx en Peter De Backer verloren hun partijen van Robinson Morales en Adrian Legazpi. De ook in Nederland spelende Robinson Morales had een ijzersterke start tegen Merckx en won met 40-20 in 17 beurten. Peter De Backer verloor van Legazpi met 40-21 in 41. België 1 met Peter Ceulemans en Roland Forthomme speelt later vandaag tegen Noorwegen en Turkije 2.

De wedstrijden worden live uitgezonden op Kozoom.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Barry van Beers en Glenn Hofman: Turkse Biljart Federatie

 

Bruijn, Jean Paul de Driebanden EK
Volg ons online