Verschil van inzicht KNBB/Dirk Snip over afronding WK’s

Statement KNBB n.a.v. Facebook-bericht dhr. Snip

06 maart 2023

Op donderdag 2 maart plaatste Dirk Snip het volgende bericht op zijn Facebook-pagina:

“Per heden mijn lidmaatschap van de KNBB opgezegd. Dit betekend dat ik ook niet meer zal uitkomen voor mijn team Dirk Snip Biljarts. Dit heb ik gisteren ook (helaas) aan mijn teamleden moeten meedelen. Ik heb een conflict met de KNBB, inzake de afwikkeling van de door mij voor de KNBB georganiseerde wereldkampioenschappen in september 2022. Ik kan niet in detail treden, aangezien ik een gang naar de rechter niet uitsluit. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben. Wat kunnen twee prachtige WK’s omslaan in een pijnlijke desillusie.”

 

Wat dhr. Snip in dit bericht schrijft (“Ik kan niet in detail treden, aangezien ik een gang naar de rechter niet uitsluit”) geldt logischerwijs -en misschien in nog wel sterkere mate- eveneens voor ons als KNBB. Zeker dus gezien de door dhr. Snip geschetste mogelijke rechtsgang.

Wel kunnen wij in algemene zin bevestigen dat er inderdaad enig verschil van inzicht is met dhr. Snip over de afronding van twee WK’s in september 2022: het WK Driebanden voor Dames en het WK Driebanden voor Junioren, beide in Heerhugowaard. Een situatie die wij ten zeerste betreuren. Immers, het verschil van inzicht is een uitvloeisel van een op zich heel mooie situatie: twee WK’s op Nederlandse bodem voor twee belangrijke doelgroepen: dames & junioren. Twee events waar met zijn allen gedurende een lange periode hard aan is gewerkt, en dat (niet in de laatste plaats ook door de inzet van de KNBB hierin) heeft geleid tot een unicum: live dames driebanden op de Nederlandse tv. Een ongekende stap voorwaarts voor het Nederlandse biljarten!

Dat het uitvloeisel hiervan minder fijn is, en dat twee partijen op dit moment een iets andere invulling geven aan gemaakte afspraken, is in meerdere opzichten jammer. Eén van die opzichten is dat de KNBB en dhr. Snip tamelijk ver terug gaan in de tijd, en met beide in de kern dezelfde doelstelling: op positieve wijze bijdragen aan (promotie van) biljarten in Nederland. Dan is een conflict tussen deze beide partijen wel het laatste wat wenselijk is.

We zijn blij te kunnen lezen in de comments van dhr. Snip onder zijn Facebook-bericht dat het nog steeds zijn doel is in onderling overleg met de KNBB eruit te komen, dus zonder rechtsgang. Dat is ook vanuit de KNBB nog steeds de insteek: overeenstemming met dhr. Snip in onderling overleg, liefst op een wijze zodat schade voor alle partijen zo beperkt mogelijk blijft. Een overeenstemming dus die past bij een in beginsel positieve en constructieve samenwerking tussen twee partijen die het beste met het Nederlandse biljarten voor hebben.

 

 

Tekst statement: KNBB
Sfeerfoto: Martin van Oostveen

KNBB
Volg ons online