Vanaf 5 juni kan iedereen weer biljarten, snookeren en poolen!

Na stap 2 volgt stap 3: 'Gesloten, tenzij' wordt 'open, tenzij'.

Stap voor stap gaan we met biljarten, pool & snooker weer richting normaal!

02 juni 2021

De sport gaat verder open, heeft het kabinet vrijdagavond bekendgemaakt. Per 5 juni volgt, mits de dalende trend van de coronacijfers doorzet, de derde stap in de versoepeling van de maatregelen die momenteel gelden tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat is voor de sport in algemene zin fantastisch nieuws. Alle binnensportsportaccommodaties en horecalocaties, waaronder sportkantines, mogen per 5 juni weer open. Uiteraard wel met inachtneming van protocollen en voorschriften van de overheid. Dit is natuurlijk positief nieuws, maar wat betekent dit voor de biljartsport?

Sporten vanaf 5 juni
Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is. De deuren van sportkantines mogen onder voorwaarden weer open (zie onderstaand horeca kopje). Biljarten is nu dus weer overal mogelijk, op deze pagina van de Rijksoverheid kun je alle maatregelen per 5 juni voor de sport lezen.

Voor jongeren tot en met 17 jaar zijn wedstrijden ook weer toegestaan. Personen vanaf 18 jaar mogen in juni alleen onderlinge wedstrijden spelen tegen sporters van hun eigen club, op hun eigen locatie. Wel mogen zij al recreatief sporten en trainen. Publiek is nog niet toegestaan en binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden. Daarnaast geldt ook voor sporten: reserveren, registratie en gezondheidscheck. We begrijpen dat je veel vragen hebt omtrent de nieuwe maatregelen. De antwoorden op de meest voorkomende vragen kan je vinden in de FAQ  van NOC*NSF. Daarnaast geldt tijdens het biljarten het landelijk sportprotocol en het protocol verantwoord biljarten.
 
Horecalocaties in juni
Per 5 juni mogen horecalocaties ook binnen weer beperkt open. Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Reserveren, gezondheidscheck, vaste zitplaats en 1,5 meter afstand houden zijn verplicht en entertainment is niet toegestaan. Op deze pagina van de Rijksoverheid kun je alle maatregelen per 5 juni voor de horeca lezen.

Kan er gesport worden in horecagelegenheden?
Op de website van NOC*NSF staat er het volgende over: ‘Dat is toegestaan. De anderhalve meter regel vervalt als dat voor de uitoefening van de sport niet haalbaar is. De sport moet plaatsvinden in een afgezette ruimte, waarbij er een duidelijk onderscheid is tussen het sportgedeelte en het horecagedeelte’.

Mogelijkheden vanaf 1 juli
De verwachting is dat vanaf  30 juni zowel stap 4 en 5 van de routekaart gezamenlijk worden doorgevoerd er nog veel meer mogelijk is. Er volgen dan verdere versoepelingen voor zowel sport, horeca als evenementen. De verwachting is dat sportwedstrijden dan ook weer zijn toegestaan. Hierover wordt in de komende weken meer bekend gemaakt door de overheid.

Verwachting na de zomer - Seizoen 2021 – 2022
Op dit moment zijn de vooruitzichten voor na de zomer heel positief. Demissionair minister Hugo de Jonge heeft dit weekend nog aangegeven dat iedereen half juli de mogelijkheid moet hebben gekregen voor een eerste vaccinatieprik en dat medio augustus iedereen die dat wil volledig gevaccineerd moet zijn.  Op basis van de meest recente informatie van de overheid is de verwachting dat we vanaf medio september 2021 terugkeren naar redelijk “normale” samenleving zonder al te veel beperkende maatregelen. Hierdoor zou het dan ook mogelijk zijn om vanaf medio september / begin oktober het nieuwe seizoen op te starten.  Op basis hiervan wordt het inschrijven voor het nieuwe seizoen voor al een aantal competities op korte termijn opengesteld!

Lokaliteiten
Indien u als lokaliteit tegen problemen aanloopt met uw gemeente over de interpretatie van de versoepelingen vanaf 5 juni, horen wij dat graag. U kunt dit melden via info@knbb.nl

 

Wij wensen alle lokaliteiten, ondernemers en clubs heel veel succes met de heropening!

En wij roepen alle leden, biljarters, snookeraars en poolers op om weer een potje te gaan spelen!

(En ondersteunen dit binnenkort met een mooie online videocampagne. Maar in de tussentijd: ga vast langs bij een pool, snooker- of biljartzaal bij jou in de buurt!)

 

 
 
Alle maatregelen/versoepelingen, plus de tekst van de persconferentie in eenvoudige bewoordingen vindt u in dit artikel van Rijksoverheid.
 
 
 
Biljartzalen/clubs/lokaliteiten Coronavirus
Volg ons online