Twee wedstrijden vooruit gespeeld in DKM Tools League

Vier teams spelen in de eredivisie driebanden dit weekend hun wedstrijd voor de achtste ronde van de DKM Tools League vooruit. Zaterdag speelt Burgmans Biljarts tegen Cues&Darts/Xtreme, zondag ontmoet Dallinga.com de koploper SIS Schoonmaak in een thuiswedstrijd in Sluiskil.

21 oktober 2022

SLUISKIL/BERGEYK - De start van de World Cup in Veghel, zondag met de eerste voorronden, is de reden dat er dit weekend geen volledig programma in de eredivisie driebanden wordt gespeeld. Twee wedstrijden voor de achtste ronde worden evenwel vooruit gespeeld dit weekend, op zaterdag 22 en zondag 23 oktober. Zaterdag (start om 13.00 uur) speelt Burgmans Biljarts een thuiswedstrijd in Bergeyk tegen Cues&Darts/Xtreme, zondag (start om 13.00) speelt Dallinga thuis tegen koploper SIS Schoonmaak.

De twee ontmoetingen voor de achtste ronde zijn vooruitgeschoven, omdat in Bergeyk in dat weekend (6 november) de Grand Prix artistiek wordt gehouden. Die week staat ook het Wereldkampioenschap driebanden van 9-13 november op de kalender in Zuid-Korea en om die reden spelen ook Dallinga en SIS Schoonmaak, met Eddy Merckx en Jean Paul de Bruijn, hun wedstrijd dit weekend.

 

 

Voor de voorlopige stand zijn het twee wedstrijden waarbij vier teams uit de top en de lange middenmoot van de huidige ranglijst zijn betrokken. SIS Schoonmaak speelt in Sluiskil om zijn toppositie te behouden, Dallinga om vanuit de middenmoot de aansluiting met de top vijf te maken. Cues&Darts mikt op de hoge posities in de wedstrijd tegen Burgmans Biljarts, waar de Belgen Eddy Leppens en Davy van Havere dit keer ontbreken en Anno de Kleine kopman is. Jef Philipoom is kopman bij Cues&Darts, dat van zijn andere buitenlanders alleen Pierre Soumagne laat overkomen. Pierre Soumagne staat tegenover Marco Janssen, Jack van Peer treft Bart Ceulemans, die deze week in België zijn come-back maakte na het zware ongeluk van zijn vrouw. Huub Wilkowski is de vierde man voor Cues&Darts en speelt tegen Johan Roijers.

Dallinga en SIS Schoonmaak komen met sterke opstellingen in actie. Eddy Merckx toont al weken een grootse vorm in de landscompetities en is klaar voor de World Cup in Veghel. Jean Paul de Bruijn had nog wat ups en downs, maar is een speler die kan pieken. Hij wil van zijn World Cup come-back ongetwijfeld een succes maken.

Jean van Erp keert terug uit zijn Corona isolatie en treft Peter De Backer, die een mindere periode heeft en op zoek is naar het goede ritme. Steven van Acker is gevreesd om zijn grilligheid, kan vaak op eigen tafels schitteren en gaat het Raimond Burgman zeker lastig maken. Raymund Swertz is bij SIS de speler in vorm, voor Berry Dallinga een lastige missie om voor eigen publiek te excelleren.

De opstellingen:

Zaterdag:
Burgmans Biljarts-Cues&Darts
Anno de Kleine-Jef Philipoom
Marco Janssen-Pierre Soumagne
Bart Ceulemans-Jack van Peer
Johan Roijers-Huub Wilkowski

Zondag:
Dallinga-SIS Schoonmaak
Jean Paul de Bruijn-Eddy Merckx
Peter De Backer-Jean van Erp
Steven van Acker-Raimond Burgman
Berry Dallinga-Raymund Swertz

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Jean Paul de Bruijn (Paul Brekelmans)

Bruijn, Jean Paul de Kozoom League Driebanden
Volg ons online