Tickets voor WK en EK voor Nederlanders

De KNBB sectie driebanden heeft tijdens de Jumbo Masters in Berlicum de spelers bekendgemaakt die voor Nederland spelen op het WK voor landenteams in Viersen en individueel op het Europees kampioenschap in Antalya.

15 januari 2023

BERLICUM - Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn zullen Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap voor landenteams in Viersen van 9 tot 12 maart. Dat is de uitkomst van de laatste wedstrijden op de Masters. Dick Jaspers was al zeker van zijn plaats, Jean Paul de Bruijn kreeg het ticket pas na zijn overwinning op Raimond Burgman in de halve finale.

 

 

Dick Jaspers werd drie wereldkampioen met het nationale team, twee keer met Raimond Burgman in 1998 en 1999, één keer met Jean van Erp in 2016. Jaspers haalde één keer eerder zilver met Jean Paul de Bruijn in 2005.

De Nederlanders die individueel worden uitgezonden voor het Europees kampioenschap in Antalya op 13, 14 en 15 april zijn ook bekendgemaakt door de KNBB. Het zijn Dick Jaspers, Jean Paul de Bruijn, Jeffrey Jorissen en Jerry Hermans. Voor de Brabander Hermans wordt het zijn eerste Europese optreden.

Voor het EK driebanden voor dames zijn vier Nederlandse dames aangewezen: Therese Klompenhouwer, de titelverdedigster, Monique van Exter, Mirjam Pruim en Daisy Werdekker.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Dick Jaspers

 

Bruijn, Jean Paul de Driebanden EK
Volg ons online