TeamNL verslaat Korea en treft Turkije in halve finale WK

Het Nederlands team speelt morgen, zondag, om 10.00 uur de halve finale van het Wereldkampioenschap driebanden voor landenteams tegen Turkije. Nederland versloeg Zuid Korea in de kwartfinale, de Turken wonnen van Griekenland.

11 maart 2023

VIERSEN - Het Nederlands team met Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn heeft zich in de halve finale gespeeld van het Wereldkampioenschap driebanden voor nationale teams. Het oranje duo versloeg in de kwartfinale de sterke Zuid Koreanen in een Scotch Double, nadat De Bruijn in de reguliere partijen had gewonnen van Jung Han Heo (40-36 in 20) en Jaspers op 2 punten verloor van Haeng Jik Kim.

De Scotch Double (om beurten met vier aan de tafel naar wie het eerst de 15 punten haalt) werd gewonnen door Nederland met 15-12.

Nederland, dat onmiddellijk na de kwartfinale naar de dopingcontrole moest, speelt in de halve finale tegen Turkije, dat ook in een Scotch Double won van Griekenland. In die wedstrijd speelt Dick Jaspers tegen Semih Sayginer en Jean Paul de Bruijn tegen Tayfun Tasdemir. De wedstrijden zijn te volgen op YouTube van Five&Six.

De andere halve finalisten worden vanavond, zaterdag, bekend.

 

 

Tekst: Frits Bakker.
Foto Jean Paul en Dick (foto Paul Brekelmans)

 

Bruijn, Jean Paul de Driebanden Internationaal
Volg ons online