TeamNL op medaillejacht bij WK’s Pool in Klagenfurt

De top van het internationale poolbiljarten is t/m 22 oktober verzameld in Klagenfurt, Oostenrijk voor liefst drie WK’s: het WK 8-Ball Heren, het WK 10-Ball Dames, en het WK Jeugd.

TeamNL is in blakende vorm, en gaat opnieuw op medaillejacht
 

18 oktober 2023

Een mooi nieuw meetmoment voor TeamNL en voor het Nederlandse pool, dat de laatste tijd met flink wat verschillende spelers aan de weg timmert. Alleen afgelopen week al waren er drie uitmuntende internationale prestaties van jonge poolspelers. Bij de Hanoi Open (een Matchroom major event) wist Jan van Lierop door te dringen tot de laatste 16. Bij de Eurotour in Laško, Slovenië bereikte Quinten Pongers voor het eerst in zijn carrière de halve finale. En bij de Longoni 9-Ball Youth League op dezelfde plek heeft het Nederlandse team Yannick Pongers/Jan Rempe de finale gehaald – een finale die op 23 november zal worden gespeeld in Treviso, Italië.

 

 

De hooggespannen verwachtingen voor deze WK’s zijn niet voor niets. Immers, nog maar twee maanden geleden haalde TeamNL driemaal goud op het EK Jeugd, nadat in de week ervoor Jolien Schuurman op 17-jarige leeftijd (!) als eerste dame in de Nederlandse geschiedenis de Eurotour Dames wist te winnen en Mika van Berkel een unieke prestatie boekte door Fillers’ Junior Open Champion te worden. Voeg dit bij de altijd-één-van-de-favorieten Niels Feijen én de ongekende stappen voorwaarts van Marc Bijsterbosch die inmiddels specifieke training heeft om de laatste stap richting de absolute wereldtop te maken, en het zal duidelijk zijn: het Nederlandse poolen maakt dit jaar grote stappen in vrijwel alle categorieën.

 

 

En dan was daar ook nog afgelopen week de leuke uitzending van Zappsport met de in TeamNL geklede Sky van den Berg, zoon van één van de allergrootste poolspelers uit onze historie Nick van den Berg. Kortom, het Nederlandse poolbiljarten is in alle opzichten volop in ontwikkeling!

 


 

Op dit moment zijn, onder begeleiding van Hugo Duivenvoorden, Maarten Combrink en Rienus Gennissen, de volgende spelers in actie in de prachtige speelzaal van Klagenfurt:

  • WK 8-Ball heren: Niels Feijen, Marc Bijsterbosch, Marco Teutscher, Nick van den Berg, Jan van Lierop, Yannick Pongers
  • WK U19: Yannick Pongers, Mika van Berkel
  • WK U17: Sky van den Berg
  • WK MU19: Jolien Schuurman

 

 

Niet alles verloopt even goed. Zo is Nick van den Berg na de eerste dag van het WK 8-Ball inmiddels uitgeschakeld, een onverwachte tegenvaller. Niettemin zijn de verwachtingen hooggespannen, en wordt er gehoopt op flink wat eremetaal.

Wie de WK’s live wil volgen: organisator Predator zorgt voor fraaie livestreams van alle events via het YouTube kanaal van Pro Billiard TV. In dit technische team van Predator overigens ook de Nederlander Jimmy Worung, die zelf in 2018 bij het EK Pool Senioren in Veldhoven zorgde voor één van de mooiste Nederlandse pooltitels ooit.

 

Directe links naar de WK’s:
https://probilliardseries.com/world-championships-2023/
https://probilliardseries.com/world-junior-championships-2023/
https://probilliardseries.com/world-8-ball-championship-2023/

 

Livestreams:
www.youtube.com/@ProBilliardTV

 

Tekst: KNBB
Banner/foto's: Predator
Foto TeamNL EK Pool: EPBF

Poolbiljart TeamNL WK
Volg ons online