Team met ambitie

Toine Dekkers over team in opbouw SIS Billiards 2

03 oktober 2022

 

Veelal gaan berichten op KNBB.nl over teams en spelers in de hoogste klassen. Vandaag nemen we eens een kijkje op het tweede niveau, naar Team SIS Billiards 2 dat een ongekende start van het driebandenseizoen had: een 6-2 overwinning in het eigen SIS Billiards Experience Center met enkele individuele topprestaties, waaronder van Toine Dekkers.

Goede reden om Toine Dekkers eens te vragen over het team, de locatie en de ambities.

 

 

Team in opbouw

Toine Dekkers: “We zijn sinds kort als team bij elkaar en hebben nog niet veel gespeeld met elkaar, we moeten elkaar nog leren kennen.”

“Eén ding hebben we gemeen: we zijn allemaal heel fanatiek met het biljarten. Twee jaar geleden heb ik voor het eerst kennisgemaakt met SIS Billiards. Het is waanzinnig mooi om hier te spelen.  Vorig jaar ben ik gevraagd om reserve te staan in het eerste divisie team Aardexpres. Helaas is dat team uit elkaar gevallen en was de motivatie voor een aantal spelers geheel verdwenen. Ronny Lindemann had de kans om in een eredivisie team te gaan spelen wat natuurlijk een logische stap voor hem was.”

“Omdat de talenten training van de jeugdleden ook bij SIS  Billiards Experience Center geschiedt is er gevraagd of er ruimte is om een soort van talenten team te creëren voor talentvolle spelers. dat klonk natuurlijk als muziek in mijn oren.”

“Ik heb samen met Paul Brekelmans en Carl Verhoeven gekeken, en zijn we tot een besluit gekomen om het team met deze spelers te gaan vormen: Tom Löwe, Rudy de Laet, Joris van ’t Zelfden en ik.”

“Het eerste jaar hebben we geen ambitie om voor de eerste plaats te gaan, we zullen ervoor strijden om te handhaven in de middenmoot maar eerst elkaar beter leren kennen en te zorgen dat de teamspirit op het juiste niveau is. dat is echt heel belangrijk dat je elkaar aanvoelt en respecteert.”

 

 

Puike start van het seizoen 

“Zaterdag twee weken geleden hebben we een, zoals jullie het op KNBB Facebook omschreven, ‘puike prestatie’ geleverd. We waren al in de middag bij SIS om samen even te biljarten en je weet wel een beetje kletsen, teamzaken bespreken etc. Se sfeer zit er al vanaf de eerste minuut goed in, en het is een makkelijke ongedwongen sfeer. Uiteraard had onze Carl een Lekkere pan soep gemaakt en konden we met een gevulde buik gaan starten aan de eerste thuiswedstrijd.”

“Ik start samen met Joris de eerste ronde.”

“Zelf start ik mijn wedstrijd en heb in een 50 minuten de 35 punten bij elkaar, in slechts 18 beurten - wat voor mij een uitzonderlijke goede wedstrijd is. Het gevoel, concentratie en de juiste focus was een gegeven. Mijn eigen motivatie is ook nog veel hoger dan dat het ooit is geweest.”

“Joris op de andere tafel begon moeizaam maar bleef toch de leiding houden en maakte de wedstrijd compleet in begin 40 beurten.”

“Tweede ronde: Rudy de Laet startte ook super goed en stond de gehele eerste helft van de wedstrijd ook een dikke 1.600 te spelen. Maar in de laatste helft zat hij niet goed genoeg in zijn concentratie en kon het helaas niet afmaken waar hij mee begonnen was.”

“Tom Löwe daarentegen heeft wederom laten zien dat hij een talentvolle speler is en we gaan ook van hem nog veel zien hier bij SIS. Ook hij heeft 3/4 van de wedstrijd bijna 2.000 moyenne op het scorebord laten zien. Ook hij zwakte de laatste beurten wat af en moest het met een dikke 1.400 tevreden terugkijken op deze winstpartij.”

 

 

De kracht van het team

“De kracht van ons team zit zoals ik denk in het feit dat we enorm gemotiveerd zijn we elkaar graag mogen en dat we elkaar zullen steunen waar nodig. Ik ben de teamcaptain en zal uiterste zorg naar dragen. Het is niet alleen maar spelen maar ook naderhand even met de vaste supportersclub een babbeltje maken gewoon Brabantse gezelligheid en betrokkenheid. Omdat Joris van ‘t Zelfden op de 3de plaats speelt zal het waarschijnlijk voor mij als 4e man een stukje makkelijker worden. Hetzelfde geldt voor Tom Löwe die speelt op de eerste plaats en Rudy de Laet op positie 2. Hoe fijn is het om zo’n ervaren rot in het biljarten op 2 te hebben. Hierdoor worden we in de breedte een stuk sterker. Dit is ook in overleg met de KNBB gebeurd om voor Joris zo goed mogelijke tegenstander te creëren en dat voor hem de stimulans hoger wordt om nog beter te gaan spelen.”

 


 

Thuisvoordeel

“Thuisvoordeel kennen we niet, er wordt bijna altijd goed gespeeld door de tegenstander. Dit omdat het een indrukwekkend mooi biljartlocatie is en de tafels zijn perfect in orde, daar besteden ze niet overal zoveel aandacht aan. Verder besteed ik als teamcaptain ook veel tijd aan social media en beheer een Facebookpagina van ons team. Ik kan je zeggen dat het een succes is en de aanmeldingen blijven binnenstromen. Nog geen lid neem eens een kijkje op "Biljartteam SIS Billiards 2" en meld je aan? Op deze pagina worden alle uitslagen direct gepost.“

 

 

Doelstelling

“Ons doel voor dit jaar is dat we ervoor gaan zorgen dat we een hecht team gaan worden en we samen alles uit de kast halen om zo hoog mogelijk te komen, hopelijk in de toekomst een stapje naar de eredivisie. Daarbij hebben we ook nog een arsenaal aan super goede spelers die niet wekelijks zullen worden opgesteld zoals Alan Schroder, NIcky v. Venrooij (res.) Stephan Rutten en (res.) Tom Slikker.”

“Daar heb ik alle vertrouwen in. Ik ben nu al trots op het team!”

 

 

SIS Billiards 2: Biljartpoint
SIS Billiards 2: Facebook

 

Tekst: KNBB
Foto’s: SIS Billiards 2

Driebanden Eerste klasse/divisie Teamcompetitie
Volg ons online