Swertz prolongeert Nederlandse titel NK 71/2 Ereklasse

“Dit toernooi heeft bewezen dat er nog een jonge garde aan de deur klopt”

07 januari 2018

RUMPT/BERGHAREN – Het was een kopie van de finale van vorig jaar: Raymund Swertz tegen Michel van Silfhout. En, met wederom dezelfde winnaar.

 

 

Er stond dit weekend geen maat op de jonge Limburger Raymund Swertz. Hij ging als een komeet van start, en had voor zijn vier wedstrijden in de poulefase slechts 10 beurten totaal nodig – een moyenne van liefst 80!

 

 

Dat ongekende moyenne hield hij niet vast, maar uiteindelijk eindigde Swertz alsnog met een prachtig algemeen moyenne van 57,14 over het hele toernooi. Het was in Rumpt een echte promotie van de klassieke spelsoorten, waarbij het met de toekomst van het kaderspel wel goed zit: van de beste zes spelers waren er vier (Raymund Swertz, Gert-Jan Veldhuizen, Sam van Etten, Demi Pattiruhu) ruim onder de 30.

Swertz: “Ik ben zo ongelooflijk blij. De finale gewonnen van Michel en zo mijn titel voor de tweede keer kunnen prolongeren; Nederlands Kampioen! Ik wil iedereen bedanken voor de support en felicitaties! Dit toernooi heeft bewezen dat er nog een jonge garde aan de deur klopt. Nu op naar het volgende toernooi: de KNBB Jumbo Masters driebanden vanaf donderdag in Berlicum!”

 

 

Liefhebbers van klassiek biljartspel op het allerhoogste niveau konden dit sowieso weekend hun hart ophalen. Want niet alleen was het Simonis Biljartlakens NK 71/2 Ereklasse in het gloednieuwe biljartcentrum van Carambole in Rumpt. Tevens was er een Open NK 57/2 Hoofdklasse bij de Zandloper in Bergharen. Hier was Peter de Bree de sterkste, na winst in de finale tegen Jordy Kanters.

Bijzonder was dat het NK Ankerkader 71/2 gratis en live kon worden bekeken via Kozoom. Dit door een overeenkomst die recent is gesloten tussen Kozoom en de KNBB Vereniging Carambole. Ook het Open NK 57/2 Hoofdklasse kon live worden bekeken, via Mike Hofland’s Ubideo livestream.

 

 

Alle informatie over het NK Ankerkader 71/2 Ereklasse
Alle informatie over het NK Ankerkader 71/2 Ereklasse (Wikipedia, incl. alle uitslagen)
Alle informatie over het Open NK 57/2 Hoofdklasse

 

Tekst: KNBB/Rolf Slotboom
Foto’s ©Henry Thijssen

Kader NK Swertz, Raymund
Volg ons online