Succesvolle lancering Tijd voor Krijt bij ’t Ivoor

Heerlijke sfeer bij eerste echte biljartvereniging waar Tijd voor Krijt wordt aangeboden, het maatschappelijk project van de KNBB met biljarten als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten onder het genot van een kop koffie

21 mei 2022

Het was er echt een dag voor. De stralende zon die op woensdag 18 mei 2022 over modelvereniging in bloei ’t Ivoor scheen, leek een aanleiding voor velen om op het laatste moment naar Boxtel te komen. Of misschien had de uitgebreide vooruitblik en de vele aandacht in lokale en regionale Brabantse media wel zijn werk gedaan. Maar gezellig druk was het!

De lancering van het maatschappelijke project Tijd voor Krijt in Boxtel, de derde Brabantse locatie, was vooraf best spannend. Immers, bij Tijd voor Krijt gaat het echt om gezelligheid, het sociale gebeuren van de ouderen onderling en het tegengaan van eenzaamheid. Een spanning die we ook voelden bij de lancering van Tijd voor Krijt in de eerste sportkantine, bij ARC in Alphen a/d Rijn. Zou dit goed werken in de eerste echte biljartvereniging waar Tijd voor Krijt werd gelanceerd, net zo goed als bij een gemeenschapshuis als Thuis in Rooi?

Het antwoord was: ja, dit werkte prima! Veel leden van ’t Ivoor waren gekomen om het nieuwe initiatief te bekijken, plus liefst 11 ouderen die geen lid waren van de club waren aanwezig – een stuk meer dan verwacht. Het was dus gezellig druk – en dan met de nadruk op gezellig.

 


 

De aanwezigen, waaronder KNBB-directeur Willem La Riviere, Nathalie Verdonschot van het Nationaal Ouderenfonds en voorzitter van ’t Ivoor Theodoor van Leeuwen, genoten van het mooie programma van deze opening. Na de inleidende woorden en de fotomomenten, was er gelukkig vooral veel ruimte voor koffie met elkaar, én voor biljart. Zo was er een leuke workshop door biljartpromotor Mike Hofland (waardoor het Tijd voor Krijt motto van de kop koffie met de biljartballen voor eenmaal werd uitgebreid met de door Mike meegebrachte Beemster Kaas), en vervolgens het gezamenlijk spelen aan tafel o.l.v. Tijd voor Krijt aanvoerder Henry Wibier. Henry zal ook de komende negen weken nog de woensdagen aanwezig zijn om de ouderen te helpen een gezellige middag met elkaar te hebben, al dan niet via het spelen van een potje biljart, en daarna zal ’t Ivoor deze middagen zelfstandig voortzetten.

Deze succesvolle dag zorgde voor positieve reacties bij Willem La Riviere (“Ook de derde Brabantse locatie gelukkig weer een succesvolle start”), Nathalie Verdonschot (“Wat een superleuke middag was het, zo’n fijne ontspannen sfeer!”), Theodoor van Leeuwen (“Mooi dat we als vereniging dit project doen vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid, en dat het direct ook zo aanslaat”) en Mike Hofland (“Enthousiasme en gezelligheid voorop: dat is Tijd voor Krijt. Een leuke middag is goud waard!”). En de aanwezige ouderen… die waren niet van de tafel waren weg te slaan, getuige ook de foto’s.

 
 

Wilt u zich nog inschrijven voor de komende woensdagen? Dat kan!

Aanmelden voor Tijd voor Krijt bij ’t Ivoor in Boxtel kan nog steeds, via Tim van den Akker: per telefoon op 06-19049800, of per e-mail aan timhetty@gmail.com. Er is een vast beginmoment: iedere woensdagmiddag om 13:30, gewoonlijk tot uiterlijk 15:30 waarna er gelegenheid is voor vrij biljarten of andere activiteiten.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Aanvullende info

Website Tijd voor Krijt: www.tijdvoorkrijt.nl
Overzicht artikelen Tijd voor Krijt: www.knbb.nl/tijd-voor-krijt-0
Website ’t Ivoor Boxtel: www.biljartivoor.nl

 

Tijd voor Krijt in Boxtel wordt mede mogelijk gemaakt met dank aan het BrabantSport Fonds, het fonds dat onderdeel is van BrabantSport en zich volledig richt op de maatschappelijke impact, en het Nationaal Ouderenfonds, dat zich inzet voor alle ouderen in Nederland om op een actieve manier ouder te worden, door allerlei activiteiten aan te bieden waar mensen elkaar ontmoeten. Dit maatschappelijke programma van de KNBB wordt ondersteund door het Ministerie van VWS.

 
 

 

Tekst & foto’s: KNBB/Tijd voor Krijt

KNBB Ouderen/senioren Tijd voor Krijt
Volg ons online