Spanning op laatste dag voor de winter Buffalo League

Strijd om wintertitel in Eredivisie Driebanden

10 december 2016

DEN HAAG/SLUISKIL - Twee biljartzalen in de eredivisie driebanden maken zich op voor een spannend dagje op twee fronten. Eureka Billard wil graag de winter in als koploper van de Buffalo League, maar moet daarvoor wel tenminste gelijkspelen in Den Haag, waar de regerend landskampioen de ongetwijfeld gemotiveerde tegenstander is. En in Sluiskil staan Dallinga.com en TOVV/Royal Pro tegenover elkaar met een internationale bezetting.

 

De koploper, Eureka Billard, moet het doen zonder Dave Christiani. De kopman reist dit weekend af naar Hurghada, waar hij op zondag al op de eerste dag van de World Cup moet spelen. ,,Ik heb geen rankingpunten, dus ik moet al in de eerste ronde aantreden.'' De Nederlandse kampioen Raimond Burgman vervangt hem op de eerste positie en speelt tegen Glenn Hofman. 

 

Jean van Erp, de nummer twee in het Haagse team, is als enige niet Haagse speler in het team genomineerd voor Haags sportman van het jaar. Zijn tegenstander zondag is de Belg Francis Forton.

Frédéric Caudron en Jean Paul de Bruijn keren terug in het team van Dallinga, net voor hun vertrek naar de World Cup in Egypte. De tegenstand is niet mild: Nikos Polychronopoulos en Birol Uymaz zijn de kopmannen van TOVV, de affiche is indrukwekkend in Sluiskil.

 

Medisch Centrum Breda speelt zeker ook een rol in de bovenste regionen. De Brabanders spelen de derby tegen Team Eekhoorn, onder meer met Forthomme-Van Kuyk en Peter Ceulemans-Kurt Ceulemans als publiekstrekkers.

 

De wedstrijden en opstellingen:

Zaterdag:

A1 Biljarts-Bousema
Merckx-Coklu

Valentijn-S. Galla

Van der Spoel-M. Galla

Wienk-Schollink

 

Zondag:

MC Breda-Team Eekhoorn
Forthomme-Van Kuyk

P. Ceulemans-K. Ceulemans

Van Beers-Miatton
Groot-Hermans

 

Dallinga-TOVV/Royal Pro

 

Caudron-Polichronopoulos

De Bruijn-Uymaz

Vasseur-Spoormans

Dallinga-Van Schaik

 

TOVV2-Burgmans Biljarts
De Zwart-Rudolph
Jonen-Lindemann

Windt-Janssen

Scheffer-Van Beers

 

't Hartje-HCR Prinsen

Van Havere-Jaspers

Koorevaar-Pijl

Martens-De Kleine

Broeders-Swertz

 

Buffalo.nl-Eureka Billard

Hofman-Burgman
Van Erp-Forton

Jorissen-Tijssens

Van Daalen-Brants.

Tekst: Frits Bakker

Buffalo Driebanden
Volg ons online