Prachtige strijd om titels in Divisies

Paaszondag 16 april ontknoping Dutch Premium Comfort Divisiekampioenschappen in de Veemarkt

16 april 2017

DOETINCHEM – De eerste schermutselingen in het kampioenschap van alle divisies, De ’Dutch Premium Comfort’ hebben veel spannende wedstrijden opgeleverd en een heerlijk sfeertje onder de supporters. Het hoogtepunt van de eerste dag in De Veemarkt in Doetinchem was het treffen tussen Eureka Billard en Medisch Centrum Breda, de tweekamp om de titel in de Buffalo league. Eureka Billard won met 6-2, maar de tweede ontmoeting, vandaag (zondag) om 14.30 en 19.30, belooft opnieuw een enerverend gevecht te worden.

Henny Wezenbeek, de wedstrijdleider, concludeerde na de eerste dag: ,,Het is een lange dag voor de spelers, maar ze vermaken zich uitstekend. De sfeer is goed, iedereen vindt het een prachtig weekend en zondag gaan we verder met de finaledag.’’

Volg het allemaal op kozoom.com (gratis!, alleen registratie vereist), of alle rangen en standen via de Driebanden pagina over de Divisiekampioenschappen.

De kansen in de finale van de Buffalo league leken aanvankelijk helemaal de kant van Eureka Billard op te gaan. De koploper na de reguliere competitie nam voor de pauze een 4-0 voorsprong tegen MC Breda door overwinningen van Raimond Burgman en John Tijssens.

In de partij tussen John Tijssens en Raymon Groot was de kloof snel gemaakt. Tijssens had een voortreffelijke start, liep snel weg van zijn tegenstander en won onbedreigd met 40-27 in 24 beurten. Bij de partij tussen Raimond Burgman en Barry van Beers was veel meer spanning. Van Beers stond op het eind nog tien punten voor, toen hij een paar keer voor zijn laatste carambole mocht aanleggen. De Brabander miste die kansen en bood Burgman (hoogste serie 10) de kans om met 40-39 over de finish te gaan in 28 beurten.

Roland Forthomme maakte in het tweede part tijdens de warming-up van zijn wedstrijd tegen Martin Horn een opvallend ontspannen indruk. De Belg liet de ballen met een grote snelheid over de tafel dolen, bij tijd en wijle welhaast ongeïnteresseerd en zonder focus. Maar alsof hij zijn tegenstander zand in de ogen wilde strooien, ging Forthomme vanaf de start in de aanval. Hij begon met zes, stond na een serie van 8 voor met 21-3 en dwong Horn tot een bijna kansloze achtervolging. De Duitser herpakte zich echter halverwege met kleine series en kwam terug tot 33-31. Toen vond Forthomme het genoeg geweest: hij won in een prima partij met 40-32 in 19 beurten.

Thorsten Frings kon de score op de andere tafel tegen Dave Christiani ook nog laten kantelen voor MC Breda. Hij gaf zich niet gewonnen nadat de Nederlander met een serie van 11 was weggelopen naar 30-21. De Duitser kwam sterk terug en beide spelers gingen gelijk op naar de eindstreep: 37-37, 39-39. Op die stand miste zowel Frings als Christiani vier keer. De winnende carambole kwam van Christiani, waardoor Eureka een 6-2 voorsprong nam. Vandaag, zondag, speelt overigens Peter Ceulemans voor Thorsten Frings.

In de halve finales van de derde divisie kwamen De Molen en Albert Heijn Van Rijn als winnaars tevoorschijn uit de wedstrijden tegen De Haven en Café De Pijp. De Molen won met 5-3 van De Haven, Albert Heijn Van Rijn en Café De Pijp speelden gelijk (4-4), maar Albert Heijn had een beter moyenne (90.77% tegen 86.92%).

De beste winnaars in die twee halve finales waren Arno Verkijk (Café De Pijp) met 0.777 en Cor van Dijk (ook De Pijp) met 0.769. Martijn Korthout en Harm Klok speelden gelijk met 35-35 in 53 beurten. Dick Hillebrand en Gijs van Rijn tekenden voor de hoogste serie van 6.

Café ’t Steegje/Cortino Automotive was de riante winnaar in de halve finale van de vierde divisie tegen De Distel Biljarts 7 (8-0). Gerrie de Bruijn was uitblinker met 0.757 gemiddeld.

Jorissen-2000-4 en Stokkers speelden gelijk met 4-4, maar Jorissen had de betere moyennes: 89.00%. Dat brengt de Hagenaars in de finale met Jimmy Henderson, Willem Hofman, Henk Jorissen en Cor Trampe. Henk Jorissen scoorde het hoogst met 0.520. Willie Vischer van Stokkers was nog iets beter met 0.612.

De Dutch Premium Comfort vervolgt vandaag, zondag, vanaf 10.30 uur met de finales van de vierde en derde divisie.

Om 12.30 zijn de finales van de eerste en tweede divisie:
La Plaza Hoensbroek-’s Lands Welvaren
MCR-De Veemarkt.

Daarna is om 14.30 uur het eerste deel van de tweede ontmoeting tussen Medisch Centrum Breda en Eureka Billard. Tegelijkertijd is de finale van de vierde divisie.

Om 17.30 uur zijn de finales van de tweede en derde visie. Om 19.30 het tweede part van de finale eredivisie en eerste divisie.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto's: De Veemarkt ©Jan Rosmulder, Henny Wezenbeek ©Arnoud, en Cor Trampe ©Paul Brekelmans (proost, Cor, op naar de finale)

Buffalo Driebanden NK
Volg ons online