Posthoorn/Snellen kampioen Topteamcompetitie

Na complete competitie één punt voorsprong op onttroonde kampioen de Picardie

08 april 2019

Het was een dubbel competitieweekend waar lang naar was uitgekeken: de laatste (dubbele) speelronde van de Topteamcompetitie.

 

 

Bij het begin van het weekend waren er nog drie kanshebbers op de landstitel, maar na zaterdag viel Hazelaar/Etikon af. Dit betekende dat De Posthoorn/Snellen Horeca en regerend landskampioen de Picardie het met elkaar moesten uitvechten. En beiden troffen elkaar op zondag in Haps!

 

 

In een kolkende Posthoorn was het een genot om zoveel sterren van de klassieke spelsoorten in actie te zien: Raymund Swertz, Demi Pattiruhu en Michel van Silfhout voor de Posthoorn; Sam van Etten, Dennis Timmers en Jos Bongers voor de Picardie. Mengelingen dus van jonge klassieke topspelers met ervaren specialisten!

 

 

En topspel was er te zien, bijvoorbeeld van Sam van Etten van de Picardie die voor zijn 200 caramboles in 47/2 slechts één resp. twee beurten nodig had.

 

 

Aan het eind was het toch Posthoorn/Snellen die de Picardie net achter zich wist te houden door overwinningen van Raymund Swertz en Michel van Silfhout, het begin van een groot feest in Haps.

 

 

Demi Pattiruhu op zijn Facebook-pagina: "Nederlands kampioen topteam met De Posthoorn/Snellen Horeca. Het was een onvergetelijk avontuur! Bij dezen iedereen die ons gesteund heeft bedankt voor alle support/liefde en warmte."

 

 

Eindstand en alle uitslagen Topteamcompetitie seizoen 2018-2019

 

Tekst: KNBB
Foto's: Jan Rosmulder/De Biljart Ballen

Bandstoten Competitie Eredivisie/Topklasse
Volg ons online