De Picardie kampioen Topteam Eredivisie na winst in topper

Team met Sam van Etten, Jos Bongers, Dennis Timmers en Micha van Bochem wint topper tegen The City/Dibo en is daarmee onbereikbaar voor concurrentie

 

03 maart 2018

The City/Dibo streed zaterdag voor zijn laatste kans in de Topteamcompetitie biljarten. Een goed resultaat was nodig om de titelstrijd weer spannend te maken. Maar waar in Deventer een zeer zware strijd werd verwacht, bleek De Picardie oppermachtig.

Het team met als vaste spelers Dennis Timmers, Micha van Bochem, de jonge klassieke topper Sam van Etten, en meervoudig Nederlands-, Europees- en wereldkampioen Jos Bongers, plus als reserve Martien van der Spoel, was over het gehele seizoen te sterk voor de concurrentie.

 

 

Micha van Bochem: “Over het hele seizoen gezien heeft een breed collectief ons de titel gebracht. Vandaag speelden Jos Bongers, Sam van Etten en Dennis Timmers, en was ik reserve. Dennis had twee degelijke partijen in 71/2 tegen Wiel van Gemert: één keer winst en één keer gelijk. Sam won twee keer uiterst overtuigend en met zeer goed spel in slechts 4 en 2 beurten tegen Roij van Raaij. En routinier Jos Bongers wist de mix te vinden van tactisch sloopwerk en technisch vernuft met als resultaat eenmaal winst en eenmaal gelijk tegen René Luijsterburg. Het was een prachtige afsluiting van een voor ons uiterst geslaagd seizoen.”

Vorige week boekten Micha van Bochem en Sam van Etten ook al individuele topprestaties: Micha van Bochem won het Simonis Biljartlakens NK Bandstoten Eerste Klasse, en één etage hoger bij het Simonis Biljartlakens NK Bandstoten Ereklasse won Sam van Etten het zilver met een uitzonderlijk hoog moyenne van ruim 16.
 

Teletekst uitslagen speelronde 24 en stand Eredivisie Topteam
Biljartpoint stand Eredivisie Topteam
Alle resultaten De Picardie seizoen 2017-2018

 

Tekst: Rolf Slotboom
Foto de Picardie ©De Picardie

Carambole/libre Competitie Eredivisie/Topklasse
Volg ons online