Piet Verschure over het NK Ankerkader 71/2

Verslag NK 71/2 te Rumpt, door Piet Verschure

21 februari 2022

 

Eerder vandaag publiceerden wij dit artikel over de titel van Michel van Silfhout bij het Open NK 71/2. Onderstaand het verslag door de op de finaledag aanwezige Piet Verschure van KNBB Vereniging Carambole.

 

Het NK 71/2 werd afgelopen weekend gespeeld bij de vereniging Carambole in Rumpt.

Oorspronkelijk zou deze wedstrijd vrijdag beginnen maar de storm Eunice gooide roet in het eten en werd er zaterdag pas begonnen met de wedstrijden.

De organisatie had in overleg met de portefeuillehouder topsport van de KNBB Vereniging Carambole Piet de Jongh besloten dat de partijen maximaal 12 beurten mochten duren.

Desalniettemin was het zaterdag een lange dag voor de spelers en de arbiters. Begonnen werd om 10.00 uur en ’s avonds om kwart over elf was de laatste partij van die dag afgelopen.

Aangezien Piet de Jongh op zondag andere verplichtingen had, heb ik op zondag de prijsuitreiking voor mijn rekening genomen en tevens genoten van het mooie spel 71/2 dat de spelers op het groene laken legden. Om 10 uur werd verder gespeeld met de achtste finales in de mooie locatie van “Carambole”. Van de wedstrijdleiding had ik begrepen dat het op zaterdag redelijk druk was met de toeschouwers. Zondag was het een stuk minder. Waarschijnlijk was dit te wijten aan de storm die Nederland teisterde.

 


 

De halve finales werden gespeeld tussen Micha van Bochem en Erik Dericks op de ene tafel en Michel van Silfhout tegen Patrick Janssen op de andere tafel. Van Bochem en Van Silfhout werden winnaar van deze partijen.

De finale om het Nederlands kampioenschap werd dus gespeeld tussen Michel van Silfhout en Micha van Bochem.

Michel ging van start met een serie van 81. Het antwoord van Micha was een serie van70. De stand na 5 beurten was 95 tegen 99 voor Micha. Na 8 beurten was Michel in het voordeel met 141 tegen 107. Na 9 beurten was het karwei geklaard voor Michel en had Micha het nakijken met 107 caramboles. Michel van Silfhout Nederlands kampioen 71/2.

Na de prijsuitreiking complimenteerde Michel zijn tegenstanders met het vertoonde spel. Micha had een hoogste serie van 103 genoteerd  en de nummers 3, Erik Dericks en Patrick Janssen  werden door hem gefeliciteerd met het feit dat zij door hun goede spel ook op het podium waren gekomen.

Ook de organisatie, de arbiters en de twee Pieten van KVC werden in zijn dankwoord betrokken.

 

Tekst & foto's: Piet Verschure, namens het bestuur van KVC

Kader KVC
Volg ons online