Overzicht Buffalo League Speelronde 9

Dit weekend wat ondergesneeuwd door de uitgebreide berichtgeving rondom het Open NK Ankerkader 47/2 en de Grand Prix Driebanden.

Maar deze maandagmorgen, zoals bij iedere speelronde, weer een uitgebreide Buffalo League Recap!

18 december 2016

Eureka door 8-0 zege soevereine leider na 9 ronden (plus verslagen andere wedstrijden, door KNBB/Frits Bakker)

A1 Biljarts start met winst in Buffalo League, door KNBB/Frits Bakker

Zege Buffalo.nl op laagvlieger geeft lucht, door Haagse Topsport

Thuisnederlaag driebanders Burgman Biljarts, door Eindhovens Dagblad

Driebanders Dallinga.com winnen in de Eredivisie, door PZC

Jaspers houdt team in de race, door Hans Coolegem, BN/de Stem Breda (via Blendle, €)

Plus, ook nog twee toegestuurde verslagen door Jaap Gönning:

Bousema/Lochem verliest verdiend bij Buffalo.nl

De driebandenspelers van het Lochemse Bousema konden zondagmiddag in Den Haag niet voor een verrassing zorgen. Tegen titelverdediger Buffalo.nl werd een verdiende 6-2 nederlaag geleden.
Na twee gespeelde partijen was de wedstrijd nog in evenwicht. Therese Klompenhouwer kwam tegen Jeffrey Jorissen al in het begin op achterstand, probeerde in het tweede deel nog wel iets terug te doen maar trok uiteindelijk met 40-35 na 38 beurten aan het kortste eind. Beter verging het Stefan Spilleman die in zijn partij tegen Herman van Daalen steeds een kleine voorsprong had en na 43 beurten had hij winstpartij binnen. Van Daalen kwam slechts twee caramboles te kort voor een remise.

In het tweede deel had de Deen Lars Dunch geen schijn van kans tegen Jean van Erp, die met de regelmaat van de klok caramboles bleef produceren. De Brabander besliste de partij na 19 beurten met 40-17. Stefan Galla moest op de andere tafel zijn meerdere erkennen in Glenn Hofman die geen enkel moment in de problemen kwam. Na 28 beurten was ook deze partij afgelopen in het nadeel van de gasten uit Lochem. Galla kwam niet verder dan 33 caramboles.

“We moeten nu snel de knop omdraaien en ons helemaal gaan richten op het komend dubbel weekend waar wij onze directe degradatie kandidaten treffen en voor ons telt dan alleen maar de winst”, aldus Therese Klompenhouwer die de honneurs waarnam van de afwezige captain Ronny Hazewinkel.

Moeizame overwinning HCR Prinsen op TOVV/Royal Pro

De driebanden spelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben een moeizame 5-3 overwinning behaald op het bezoekende TOVV/Royal Pro uit Vlaardingen. Halverwege de wedstrijd was de stand nog gelijk. Anno de Kleine speelde een soevereine partij tegen Richard Bitalis  en kwam geen moment in de problemen. Na 29 beurten konden beide spelers met de stand 40-29  de keu weer opbergen.
Jelle Pijl speelde een ongelukkige partij tegen Frans van Schaik. De man uit Hengelo maakte een paar foutjes en speelde zelfs één keer de verkeerde de bal. De Amsterdammer profiteerde daar gretig van met een serie van zeven caramboles en won uiteindelijk met 35-40 na 33 beurten.

In het tweede deel van de wedstrijd kwam de ploeg van captain Dinand Prinsen al snel op een 4-2 voorsprong door een overtuigende 40-16 zege van Peter de Backer in 19 beurten op de Italiaan Emilio Sciacca. In de laatste partij leek de Vlaardingse formatie alsnog een remise uit het vuur te slepen. Martin Spoormans profiteerde van een minder goede dag van Dick Jaspers, stond constant aan de goede kant van de score en finishte uiteindelijk ook als eerste na 30 beurten. Jaspers stond toen op 35 caramboles, maar wist uiteindelijk toch remise te spelen door de broodnodige vijf caramboles te maken.
“Dit was echt close. Voor hetzelfde geld laten we een punt liggen, maar op het goede moment zorgde onze kopman voor de volle winst en mede gelet op de overige uitslagen blijven we daardoor toch op plek vier”, aldus Dinand Prinsen.

Is een wedstrijdverslag wel beschikbaar, maar ontbreekt het in deze lijst? Mail de URL naar rslotboom@knbb.nl, of tag de KNBB in je social media bericht.

Buffalo Driebanden
Volg ons online