Overzicht Buffalo League Speelronde 8

Klinkende uitslagen, monsterscores en een Turkse supervedette

17 december 2016

Wat een biljartweekend hadden we in de Buffalo League! Klinkende uitslagen, verrassingen, monsterscores. En, een Turkse supervedette eenmalig aan onze tafels! Hier het wekelijkse overzicht:

Alle wedstrijden op een rij, door Frits Bakker

Verdienstelijke remise Burgmans Biljarts uit Bergeijk, Eindhovens Dagblad

Zwarte dag Haagse driebanders, Haagse Topsport

STZ Zundert neemt wraak, door Hans Coolegem BN de Stem Breda, Blendle (€)

Plus, hier ook twee toegezonden verslagen:

Nipt verlies HCR Prinsen bij Team Eekhoorn

De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben de zegereeks van de afgelopen weken niet voort kunnen zetten. In Oosterhout leed het team van captain Jelle Pijl een nipte 5-3 nederlaag.

Halverwege was de wedstrijd nog in evenwicht. Anno de Kleine won zonder al teveel problemen van Kenny Miatton met 34-40 in 39 beurten en Johan Claessen was niet opgewassen tegen Jerry Hermans die zijn goede spel van de laatste tijd vandaag voortzette met een 40-21 overwinning in 25 beurten.

De beslissing moest uiteindelijk vallen in de laatste twee partijen. Frans van Kuijk begon tegen Peter de Backer uitstekend met een serie van 11 caramboles en bleef, ondanks een dipje, constant aan de goede kant van de score. Hij won dan uiteindelijk met 40-36 na 26 beurten,

Op de andere tafel had Kurt Ceulemans tegen Jelle Pijl alle mogelijkheden om de zege definitief binnen te halen. Hij stond kort voor de finish op een 37-32 voorsprong, maar net als vorige week vocht de Hengeloër zich terug in de partij finishte als eerste na 39 beurten, maar in de nabeurt maakte Ceulemans geen fout en maakte de laatste carambole die nodig was voor de winst.

“Het is natuurlijk jammer dat onze zegereeks gestopt is en een remise had er misschien in gezeten, maar zij hadden dit keer net dat beetje geluk wat wij niet hadden”, aldus Pijl na afloop.

Koploper Eureka Billard ongenaakbaar

Het is Bousema/Lochem zondagmiddag niet gelukt om thuis tegen koploper Eureka Billard uit Maarssen voor een verrassing. Het werd uiteindelijk een 0-8 nederlaag voor de ploeg van captain Ronny Hazewinkel, die over zijn eigen spel duidelijk was.
“Ik had hier meer uit moeten en kunnen halen, maar wij missen momenteel dat beetje geluk dat wij nodig hebben om een goed resultaat neer te zetten ook in deze opstelling”. Hij moest opnieuw, zoals zo vaak dit seizoen improviseren aangezien zijn spelers ook in Duitsland verplichtingen hadden.

Na twee gespeelde partijen keek de thuisclub al tegen een 0-4 achterstand aan. Stefan Spilleman kon op geen enkele wijze de opgaande lijn  van afgelopen week tegen Swertz door trekken tegen John Thijssens, die ook na acht gespeelde partijen nog steeds zonder puntverlies is. Met de regelmaat van de klok produceerde de captain zijn caramboles, terwijl zijn tegenstander daar weinig tegenover stelde. Na 27 beurten en bij de  eindstand van 16-40 konden beide spelers de keu opbergen.

Op de andere tafel ging de partij tussen Ronny Hazewinkel en Paul Bruijstens tot de 33ste beurt gelijk op, 21-23, en toen leek de captain van de thuisclub door series van vier en drie caramboles de partij naar zich toe te trekken, maar Bruijstens antwoordde in de 38ste  beurt met een serie van zeven caramboles en sloot de partij in de 44ste beurt af met een serie van vijf. Hazewinkel bleef op 30 Caramboles steken.

In het tweede deel van de wedstrijd hielden de spelers op beide tafels elkaar goed in evenwicht. Zo had Stefan Galla tegen Dave Christiani na zeventien beurten een 30-24 voorsprong maar toen hij daarna zes nullen op rij produceerde, profiteerde de Zuid-Limburger hier goed van en won alsnog ruim met 34-40 na 26 beurten.

Ook de partij tussen Therese Klompenhouwer en Raimond Burgman kon halverwege nog alle kanten op, maar ook op deze tafel was het de man die dit jaar al twee Grand Prix op zijn naam wist te schrijven, die uiteindelijk na 30 beurten met 33-40 aan het langste eind trok.

Door de remises van ‘t Hartje van Wanrooy en Burgmans Biljarts staat Bousema/Lochem nu op de voorlaatste plaats twee punten meer dan TOVV 2.

Is een wedstrijdverslag wel beschikbaar, maar ontbreekt het in deze lijst? Mail de URL naar rslotboom@knbb.nl, of tag de KNBB in je social media bericht.

Buffalo Driebanden
Volg ons online