Overzicht Buffalo League Speelronde 13

Wie gaat met de de wintertitel in het Eredivisie Driebanden aan de haal?

19 december 2016

Wat gebeurde er afgelopen weekend allemaal in de Buffalo League, de Eredivisie Driebanden?

Onderstaand ons wekelijkse rondje langs de (veelal digitale) velden.

Eureka Billiard op één week van de wintertitel, plus verslag van alle overige wedstrijden (door Frits Bakker, Kozoom)

Burgmans Biljarts deelt in Bergeijk met directe concurrent (ED)

Zwaarbevochten gelijkspel voor driebandenteam van Dallinga.com (PZC Walcheren)

Geen revanche HCR Prinsen op Buffalo (Biljarten Haarlo)

Buffalo.nl houdt kans op play-offs open (Haagse Topsport)

En tenslotte nog dit verslag/persbericht door Jaap Gonning:

Bousema verlies thuis van Medisch Centrum Breda

Het is Bousema/Lochem niet gelukt om de opgaande lijn van afgelopen week, toen gewonnen werd in Sluiskil, thuis voort te zetten tegen Medisch Centrum Breda. Na de eerste twee partijen keek het team van Ronny Hazewinkel al tegen een 0-4 achterstand door verliespartijen van John Schollink tegen de sterk spelende Raymon Groot en van Markus Galla tegen Barry van Beers. Uiteindelijk werd het 2-6 voor de gasten.

Schollink begon goed en kon de jonge Groot tot 10-10 na tien beurten goed bijhouden, maar moest daarna toch erkennen dat zijn tegernstander in een goede vorm verkeert. Na een 15-21 stand halverwege won Raymon Groot ietwat geflatteerd met 30-40. Op de andere tafel ging de strijd tussen Markus Galla en Barry van Beers vanaf het begin gelijk op en het was alleen jammer dat de Duitser bij de stand 7-4 zeven nullen op rij had waardoor zijn tegenstander zich terug kon spelen in de partij. Bij de stand 29-38 na 32 beurten leek de partij beslist maar door een serie van zes caramboles van Galla kwam de spanning terug. Uiteindelijk trok Van Beers met 36-40 na 34 beurten aan het langste eind.

Eddy Leppens bracht in de tweede deel van de wedstrijd de spanning terug door een prima overwinning op zijn landgenoot Roland Forthomme. Halverwege leidde de Belgische kampioen al met 20-6 in acht beurten en deed dat onder andere door een serie van tien caramboles in de vijfde beurt. In het tweede deel liet hij de touwtjes een beetje vieren, maar kwam probleem loos na 23 beurten aan de finish. Forthomme kwam niet verder dan 13 caramboles.

Uiteindelijk moest de partij tussen Stefan Galla en Peter Ceulemans de beslissing brengen over de wedstrijd. De Duitser en de Belg gaven elkaar geen duimbreed toe, maar toen Ceulemans bij de stand 26-28 na 17 beurten een serie plaatste van zes caramboles leek de partij beslist. Galla stribbelde nog wel tegen, kwam nog wel terug tot 34-37, maar uiteindelijk trok Ceulemans met 34-40 na 26 beurten aan het langste eind.

“Deze uitslag is uiteraard teleurstellend. Hier had meer ingezeten en wanneer het 4-4 was geworden dan zou menigeen hier vrede mee hebben bgehad. Maar de toeschouwers hebben gezien dat we door het inbrengen van Eddy Leppens alles in eigen hand hebben om degradatie te ontlopen”, aldus de captain na afloop.

Buffalo Driebanden
Volg ons online