Overzicht Buffalo League Speelronde 12

Koplopers wisselen; Buffalo League begint na mutaties aan tweede helft seizoen Eredivisie Driebanden

19 december 2016

Ronde 12 alweer in de Buffalo League, dat na enkele mutaties weer van start is gegaan. Wat gebeurde er allemaal in het begin van deze tweede seizoenshelft?

Wel, heel wat, zo blijkt uit dit overzicht door Frits Bakker. Dallinga is koppositie alweer kwijt, kopte PZC-Walcheren. Haagse Topsport zag dat de Haagse landskampioen werd verrast door een debutant. Het Eindhovens Dagblad constateerde een stunt van Burgman Biljarts bij de titelverdediger. En Hans Coolegem's stuk op BN/de Stem Breda, toegankelijk via Blendle, zag STZ-opvolger MC Breda winnen.

Zoals altijd, ook weer twee mooie verslagen van Jaap Gonning:

Geflatteerde nederlaag HCR Prinsen in Maarssen

Het is de driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen niet gelukt om revanche te nemen op Eureka Billard in Maarsen. Net als in Haarlo werd het ook nu een geflatteerde 8-0 nederlaag voor het team van captain Dinand Prinsen.

“Met uitzondering van de partij tussen John Tijssens en Raymund Swertz hadden we op de andere drie plaatsen niet het geluk om de balans naar onze kant te laten doorslaan”, aldus Prinsen na afloop.

Halverwege keken de gasten al tegen een 4-0 achterstand aan door verlies van Raymund Swertz in 29  beurten tegen John Tijssens en van Peter de Backer tegen Dave Christiani. De Belg stond halverwege nog op voorsprong, maar kreeg daarna moeilijk bespeelbare ballen waardoor Christiani alsnog na 24 beurten aan het langste eind  trok. De Backer bleef op 35 caramboles steken.

In het tweede deel verloor Anno de Kleine na een 37-39 voorsprong met 40-39 van Francis Forton na 31 beurten en moest Jelle na 20 beurten het onderspit delven tegen Raimund Burgman met 40-34.

“Een remise was natuurlijk mooi geweest, maar wij kwamen aan het eind net iets te kort om de nieuwe nummer één het lastig te maken”.

Bousema/Lochem verrast bij koploper Dallinga

De driebandenspelers van het Lochemse Bousema hebben zondag in het verre Zeeuws Vlaanderen voor een daverende verrassing gezorgd door koploper Dallinga.com op een 3-5 nederlaag te trakteren.

Na twee gespeelde partijen stond het team van Ronny Hazewinkel al op een 0-4 voorsprong door overwinningen van Markus Galla op Leslie Menheer en van Stefan Spilleman op Berry Dallinga. Galla begon uitstekend met onder andere twee series van acht caramboles en zegevierde in 22 beurten met 25-40. Spilleman en Dallinga gingen de gehele partij gelijk op, maar het was toch Spilleman die met 35-40 na 51 beurten aan het langste eind trok.

In het tweede deel van de wedstrijd bracht Steven van Acker al heel snel de spanning terug door een afgetekende 40-22 zege in 23 beurten op Stefan Galla. Op de andere tafel ontspon zich een spannende finale tussen Bart Ceulemans en Therese Klompenhouwer. Bij  de stand 36-38 ging de Belg met een serie van vier als eerste uit, maar in de nabeurt wist de Nederlandse kampioene, ondanks een tweede moeilijke bal, de winst veilig te stellen.

“Eindelijk eens een keer een 5-3 overwinning voor ons hoewel het kantje boort was, maar dit hebben mijn spelers nu net nodig om weer met zelfvertrouwen aan de tweede helft te beginnen”, aldus de captain.

Buffalo Driebanden
Volg ons online