NK Parkinsonpatiënten op Simonis Biljartlakens Landsfinale

Bent u iemand met Parkinson en wilt u graag meedoen? Schrijf in!

Kent u een biljartliefhebber met Parkinson? Laat hem/haar weten over dit bijzondere evenement

11 juni 2022

 

Het NK voor Parkinsonpatiënten is een uitvloeisel van het jaarlijkse Biljarttoernooi voor Parkinsonpatiënten dat in Nieuwegein plaatsvindt. (Zie de uitgelichte archieffoto nog op de oude locatie van RCN; inmiddels heeft men een nieuwe locatie.)

In plaats van dit succesvolle toernooi te verhuizen, is in overleg met organisator Cees van Schaik besloten een tweede jaarlijks toernooi te organiseren op de Simonis Biljartlakens Landsfinale van de KNBB, het officiële NK voor Parkinsonpatiënten. Vanzelfsprekend is het gezellig bij elkaar zijn hier belangrijker dan de prestaties, dus deelname is zeker niet voorbehouden aan alleen goede biljarters met Parkinson – het is voor spelers van ieder niveau.

De Landsfinale vindt plaats op maandag 4 juli op het Sport- en Evenementencomplex Merwestein, Merweplein 1 Nieuwegein. Een locatie die goed bereikbaar is, en met volop invalidenplekken voor de deur. Zie www.knbb.nl/landsfinale voor meer informatie over de Landsfinale, zie dit artikel voor de twee overige events die op deze bijzondere dag worden gehouden.

Bent u een Parkinsonpatiënt, heeft u nog nooit deelgenomen aan het toernooi in Nieuwegein, en zou u graag op 4 juli aan dit NK deelnemen? Meld u dan aan bij Ruud Hudepohl via r.hudepohl@knbb.nl. (En geef aan wat uw moyenne is in libre of driebanden, afhankelijk welke van beide disciplines u wilt spelen. Dit zodat wij kunnen bepalen hoeveel caramboles u moet maken.)

En kent u een biljartliefhebber met Parkinson? Laat hem/haar weten over dit bijzondere evenement, zodat hij/zij zich kan aanmelden bij Ruud Hudepohl.

Deelname is gratis.

Hopelijk, tot 4 juli!

  

Tekst & foto's: KNBB

 

 

Gehandicapten/VG/Parkinson KVC Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online