NK Jeugd 2023 8 ball en 9ball: twee dagen in een met enthousiaste jeugdspelers gevuld Poolcafé Delfshaven

Op dinsdag 3 en woensdag 4 januari vonden respectievelijk het NK Jeugd 8 ball en 9 ball plaats in Poolcafé Delfshaven.  

06 januari 2023

Het deelnemersveld bij de pupillen 8 ball bestond uit 9 spelers, verdeeld over twee poules waarvan de beste 4 doorgaan naar de kwartfinales. Bronzen medailles zijn gewonnen door Dutch School of Pool spelers Jayden Sewgobind en Sven Fischer. NK Jeugd debutant Sky van den Berg maakt een hoop indruk met zijn zilveren winst, terwijl Jong Oranje lid Sonny Haegmans er met het goud vandoor gaat.  

Op dag twee hebben we 11 pupillen bij 9 ball. De bronzen plakken worden wederom veroverd door DSoP spelers: Sven Fischer en Jayden Brouwer staan net als vorig jaar op de laagste trede van het podium. In een spannende finale stonden nieuwkomer Sky van den Berg en Poolscool speler Sonny Haegmans wederom tegenover elkaar. Ook hier wint Sonny verdienstelijk het goud en gaat Sky uiteindelijk trots met een tweede zilveren plak naar huis.  

Bij de meisjes streden de zusjes Iris en Laura Eijmberts voor het goud bij zowel 8 als 9 ball. Iris, oudste van de twee blijkt de sterkere bij 8ball, maar op dag twee bij 9 ball gaat de jongste Laura overtuigend naar huis met de beker en de gouden plak.  

Nick Siebeling, Mika van Berkel en Yannick Pongers hebben op beide dagen gestreden bij de junioren. Nick verkoopt zijn huid duur aan de twee Jong Oranje spelers Mika en Yannick en gaat uiteindelijk met brons naar huis voor 8 ball en 9 ball. Mika en Yannick staan op beide dagen tegenover elkaar in de finale. Bij 8 ball werd dit nog zeer spannend met een hill-hill thriller, waarbij Yannick uiteindelijk nipt de overwinning pakt. Ook bij 9 ball werd het spannend: 11-8, wederom in het voordeel van Yannick die uiteindelijk de twee bekers en gouden medailles mag toevoegen aan zijn inmiddels uitgebreide persoonlijke collectie trofeeën.  

Bijzonder mooi om zoveel enthousiaste jeugdspelers te zien op één locatie. En die locatie mag er ook wezen: een speciale dank aan Poolcafé Delfshaven voor het beschikbaar stellen van de zaal en het materiaal! 
 

Jeugd NK Poolbiljart
Volg ons online