Niels Feijen titelverdediger bij World Pool Masters

Zestien topspelers bijeen op Gibraltar

30 maart 2019

Er was vorig jaar groot enthousiasme, en ook grote opluchting, toen Nederlands beste poolspeler Niels Feijen voor de tweede maal werd gekroond tot World Pool Master.

Enthousiasme omdat Feijen's overwinning op spectaculaire wijze was, in een prachtige finale tegen Shane van Boening. En opluchting, omdat het na een slepende elleboogblessure lang duurde voordat Feijen weer in de buurt kwam van zijn oude topniveau.

De World Pool Masters 2018 was de bevestiging: de Terminator is back!

In de World Pool Masters 2019 op Gibraltar, waar de 16 beste 9-ball spelers van de wereld in actie komen, geniet Feijen door zijn titel een beschermde status. Hierdoor mocht hij de preliminary rounds aan zich voorbij laten gaan. Echter, zijn eerste wedstrijd (die hij op zaterdag speelt) is direct een zware, tegen de sterke Spanjaard David Alcaide - die in de preliminary rounds zijn landgenoot Francisco Sanchez Ruiz versloeg.

 

 

Een pittige opgave dus voor Feijen om in dit zware veld zijn titel te verdedigen. Maarten Combrink (KNBB Topsport Pool): "Vorig jaar was zo'n bijzonder moment omdat Niels na zo'n langdurige terugkomst weer ineens op het allerhoogste internationale podium stond. Je hoopt natuurlijk dat hij die geweldige prestatie van vorig jaar zou kunnen herhalen - al is de tegenstand wel van zeer hoge kwaliteit."

 

Informatie over de World Pool Masters:

World Pool Masters (Wikipedia)
World Pool Masters (Matchroom live scores)
World Pool Masters (Facebook)

 

Tekst: KNBB
Banner: Matchroom

Feijen, Niels Internationaal Poolbiljart
Volg ons online